Τι σχέση έχουν οι κυρώσεις των γαλλικών αρχών σε Novartis, Roche και Genentech με την Ελλάδα;

Must Read

Η γαλλική Επιτροπή Ανταγωνισμού αποφάσισε να επιβάλει πρόστιμο ύψους σχεδόν 445 εκατομμυρίων ευρώ σε τρεις φαρμακευτικές εταιρείες Novartis, Roche και Genentech , για «καταχρηστικές πρακτικές» υπέρ  του φαρμάκου Lucentis για τη θεραπεία της AMD (θεραπεία ωχράς κηλίδας).

Όπως γράφει η γαλλική εφημερίδα Le Monde, η χειραγώγηση από τις εταιρείες έγινε σε βάρος του φαρμάκου Avastin με «μια ανησυχητική, και μερικές φορές παραπλανητική, συζήτηση σχετικά με τους κινδύνους από τη χρήση του για τη θεραπεία της AMD. Αυτές οι πρακτικές είχαν ως στόχο τον αποκλεισμό ή την αδικαιολόγητη επιβράδυνση των πρωτοβουλιών των δημόσιων αρχών στη διασφάλιση της χορήγησής του για τη θεραπεία της AMD».

Σύμφωνα με την Αρχή Ανταγωνισμού, οι τρεις εταιρίες καταχράστηκαν τη «συλλογική δεσπόζουσα θέση τους». Η Novartis καλείται να πληρώσει 385εκ. ευρώ και η Roche, η οποία ελέγχει και την Genetech, 60εκ. ευρώ.

Το θέμα σχολίασε ο Παύλος Πολάκης, με αναφορές στην υπερτιμολόγηση του φαρμάκου Lucentis στην Ελλάδα και την τροπολογία ενοποίησης της Εισαγγελίας Διαφθοράς με  αυτή του Οικονομικού Εγκλήματος, ώστε να φύγει η υπόθεση από τα χέρια της Ελένης Τουλουπάκη, όπως λέει.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This