Έδωσε… αναφορά στη Μέρκελ ο Μητσοτάκης – Τι «έβγαλαν» οι συναντήσεις με Μισέλ, Ρέγκλινγκ και Σούκρι

Must Read

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άγκελα  Μέρκελ, εν μέσω διπλωματικού… χαμού στα ελληνοτουρκικά, στον οποίο συμμετέχει και η Γερμανία. Ποιους είδε και τι είπε ο Πρωθυπουργός σέμερα στο Μαξίμου. Το βράδυ έχει δείπνο εργασίας με τον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα.

Σύμφωνα με την επίσημη ενημέρωση, κατά τη διάρκεια της επικοινωνίας συζητήθηκε το προσφυγικό/μεταναστευτικό ζήτημα, καθώς επίσης και οι εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο ενόψει της προσεχούς Έκτακτης Συνόδου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Βέβαια, προφανώς και η συζήτηση έγινε κυρίως για τη γερμανική διαμεσολάβηση στον ελληνοτουρκικό διάλογο, με τον Έλληνα Πρωθυπουργό να ενημερώνει την Άγκελα Μέρκελ για τις κινήσεις της χώρας μας και τις επαφές που έχουν γίνει ως τώρα.

Την ίδια στιγμή, νέες προκλητικές NAVTEX εξέδωσε η Τουρκία. Μια για ασκήσεις με πυρά απέναντι από τη Ρόδο και μια με ανανέωση των ερευνών του Yavuz στην κυπριακή ΑΟΖ.

Ενίσχυση της συνεργασίας με Αίγυπτο και τριμερής Ελλάδας–Κύπρου–Αιγύπτου

Ο Πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον Υπουργό Εξωτερικών της Αιγύπτου Σαμέχ Σούκρι ο οποίος βρίσκεται στη χώρα μας και είδε όλη την πολιτική ηγεσία (ΠτΔ, ΥΠΕΞ).

Αντικείμενο της συνάντησης υπήρξε η περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας και των συνεργειών Ελλάδας – Αιγύπτου στην ευρύτερη περιοχή, καθώς και οι τρέχουσες περιφερειακές εξελίξεις.

Τέλος, επιβεβαιώθηκε η κοινή βούληση για σύγκληση τριμερούς Συνόδου Κορυφής Ελλάδας–Κύπρου–Αιγύπτου, το προσεχές διάστημα.

«Η βελτίωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων περνά όχι μόνο από την αλλαγή της στάσης της Άγκυρας έναντι της Ελλάδας και της Κύπρου»

Το θέμα της τουρκικής προκλητικότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, το μεταναστευτικό και την κρίση του κορωνοϊού συζήτησαν ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Στη συνέντευξη τύπου που ακολούθησε ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι η Τουρκία δεν απειλεί μόνο τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κύπρου, αλλά ολόκληρης της Ευρωπαϊκής Ένωσης και πρόσθεσε ότι ήρθε η ώρα η Ευρώπη να περάσει από τα λόγια στις πράξεις.

Αναπτυξιακές προοπτικές και αξιοποίηση του Ταμείου Ανάπτυξης στη συνάντηση με Ρέγκλινγκ

Οι αναπτυξιακές προοπτικές της ελληνικής οικονομίας αλλά και η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων βρέθηκαν στην ατζέντα της συνάντησης που είχε σήμερα ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), Κλάους Ρέγκλινγκ.

Ειδικότερα στη συνάντησή τους στο Μέγαρο Μαξίμου ο Πρωθυπουργός και ο επικεφαλής του ESM εξέτασαν τις αναπτυξιακές προοπτικές με έμφαση στην αξιοποίηση των πόρων του Ταμείου Ανάκαμψης, καθώς και τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων με σκοπό τη μείωση της ανεργίας και την τόνωση των επενδύσεων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This