Δευτέρα 10/5/2021

Έκλεισαν τα θέατρα μετά από τον σάλο με τον Κωνσταντίνο Μαρκουλάκη;

Εντύπωση προκάλεσε η απόφαση της κυβέρνησης να αναστείλει τις  θεατρικές παραστάσεις, λίγες ημέρες μετά τον σάλο που ξέσπασε για την παρέμβαση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη. 

Η απάντηση του Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη σε ανάρτηση του συγγραφέα, Χρήστου Χωμενίδη την περασμένη Πέμπτη, ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων και άφησε ερωτηματικά όταν ο ίδιος παραδέχτηκε ότι τα θέατρα θα παραμείνουν ανοιχτα «ενάντια στις εισηγήσεις όλων των υγειονομικών».

Την αμέσως επόμενη ημέρα, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, ανακοίνωσε τα νέα μέτρα σύμφωνα με τα οποία διακόπτονται προσωρινά οι συναυλίες και η λειτουργία των κλειστών κινηματογράφων. Τα σχόλια του ηθοποιού και θεατρικού σκηνοθέτη, Κωνσταντίνου Μαρκουλάκη επιβεβαιώθηκαν με την κυβέρνηση να μην ανακοινώνει παύση των θεατρικών παραστάσεων στα νέα περιοριστικά μέτρα.

Σύντομα, οι αντιδράσεις πήραν μεγάλες διαστάσεις στο διαδίκτυο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απαιτώντας εξηγήσεις για το κατά πόσο οι αποφάσεις της κυβέρνησης επηρεάζονται από πρόσωπα που δεν έχουν επιτελική θέση.

Πότε έγινε η εισήγηση για τις θεατρικές παραστάσεις;

Σήμερα, Τρίτη, κατά την ενημέρωση της πορείας της πανδημίας στη χώρα μας, ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε αναστέλλονται όλες οι υπαίθριες θεατρικές παραστάσεις, όχι όμως και η λειτουργία των θερινών σινεμά.

Απόφαση που προκαλεί το εξής ερώτημα. Ήταν μια νέα εισήγηση των λοιμοξιολόγων ή η κυβέρνηση προχώρησε σπασμωδικά στην αρχική εισήγηση των ειδικών, πριν το τηλεφώνημα του κ. Μαρκουλάκη;

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ