Τετάρτη 23/6/2021

Αγανακτισμένη με την κατάληψη σε γειτονικό σχολείο η Ντόρα Πάλλη: «Απαράδεκτο 5-6 μαθητές να ταλαιπωρούν όλους τους υπόλοιπους»

Έξαλλη έγινε η γραμματέας της Εθνικής Ολυμπιακής Ακαδημίας Ελλάδας, Ντόρα Πάλλη, που, ως γνωστόν, υπήρξε και υποψήφια βουλευτής με τη ΝΔ, παρατηρώντας το πρωί της Δευτέρας τι γινόταν στην κατάληψη του σχολείου στη γειτονιά της.

Ό,τι γίνεται παντού, δηλαδή. Πέντε μέσα, και όλο το σχολείο έξω από τα κάγκελα!

«Αντίκρισα μια απαράδεκτη εικόνα. Πολλά παιδιά και γονείς έξω από το γυμνάσιο. Τα παιδιά ήθελαν να μπουν στο σχολείο, αλλά ήταν 5-6 μαθητές στο προαύλιο που δεν άνοιγαν τις πόρτες. Κάθονταν στην πόρτα και γελούσαν μεταξύ τους. Δεν γνωρίζω ποια είναι τα αιτήματά τους – αμφιβάλλω αν τα γνωρίζουν και αυτά τα ίδια. Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ταλαιπωρούν όλους τους υπόλοιπους μαθητές, που είναι και η πλειοψηφία.

»Ακούγοντας την υφυπουργό Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, προχθές, συγκράτησα τη φράση της “Από τη στιγμή που κλείνει η πόρτα του σχολείου ανοίγει η πόρτα της ανισότητας”. Σκέφτηκα, λοιπόν, πόσο δίκιο έχει, καθώς η δική μου κόρη πήγε κανονικά στο δικό της (ιδιωτικό), σχολείο. Και με ενοχλεί, διότι πιστεύω και μάχομαι για την ισότητα των ευκαιριών, και μια καλή δημόσια Παιδεία προσφέρει ακριβώς αυτό», αναφέρει σε ανάρητσή της η Ντόρα Πάλλη, βλέποντας τους δύο διαφορετικούς κόσμους της Παιδείας: τον δημόσιο και τον ιδιωτικό.

  • Δείτε την ανάρτηση της γραμματέα της ΕΘΝ.Ο.Α.:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ