Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020

Στο Μουσείο της Ακρόπολης ξενάγησε ο Β. Κικίλιας τον Ελληνοαμερικανό υφυπουργό Άμυνας των ΗΠΑ και καλό του φίλο

Ανάγνωση: 2 λεπτά

Έναν φίλο του καλό συνάντησε την Τρίτη ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας και τον συνόδευσε μάλιστα στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Μιλάμε για τον Ελληνοαμερικανό υφυπουργό Αμυνας των ΗΠΑ, Μάικλ Κράτσιο. Ο υπουργός Υγείας γνωρίστηκε με τον υφυπουργό μερικά χρόνια πριν στον Λευκό Οίκο, όταν ήταν επικεφαλής του Γραφείου Τεχνολογίας, και από τότε κρατούν επικοινωνία.

«Μιλήσαμε για την πανδημία Covid-19, για τις νέες τεχνολογίες και την εφαρμογή τους στον τομέα της Υγείας, όπως έχουμε ήδη κάνει με την ηλεκτρονική και την άυλη συνταγογράφηση, και τις εξελίξεις στη ΝΑ Μεσόγειο», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας για τη συνάντηση.

Ο Μιχαήλ Ιωάννης Κοτσακάς – Κράτσιος, όπως είναι το πλήρες όνομα του Ελληνοαμερικανού υφυπουργού, είναι γεννημένος στις 7 Νοεμβρίου του 1986.

Πριν από τη συμμετοχή του στη διοικητική ομάδα του Ντόναλντ Τραμπ ως αναπληρωτής βοηθός του προέδρου, ο Κράτσιος ήταν διευθυντής στο Thiel Capital και υπηρέτησε ως διευθυντής Προσωπικού του επιχειρηματία Πίτερ Τιέλ.

Στον Λευκό Οίκο ο Κράτσιος υποστήριξε την προώθηση των νέων τεχνολογιών στις ΗΠΑ. Υπό την ηγεσία του ο Λευκός Οίκος φιλοξένησε τη Σύνοδο Κορυφής της Αμερικανικής Ηγεσίας στις Νέες Τεχνολογίες.

Καθοδήγησε δε τις κυβερνητικές προσπάθειες των ΗΠΑ στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

Η δύναμή μας είστε εσείς! Γίνετε ενεργά δημοσιογράφοι του newsbreak.gr! Στείλτε μας ειδήσεις, βίντεο και φωτογραφίες που πιστεύετε πως ενδιαφέρουν τους αναγνώστες στο [email protected]

Μανώλης Κοττάκης
Μανώλης Κοττάκης
Σάββας Καλεντερίδης
Σάββας Καλεντερίδης