Ο υπουργός δικαιοσύνης του Σαμαρά «δίνει» τον Σαμαρά για την Χρυσή Αυγή (video)

Must Read

Ο Αντώνης Ρουπακιώτης που διετέλεσε  υπουργός Δικαιοσύνης επί κυβέρνησης Σαμαρά, έδειξε τον ίδιο τον Σαμαρά παραδέχτηκε ότι η Χρυσή Αυγή θα μπορούσε να χαρακτηριστεί νωρίτερα ως εγκληματική οργάνωση, εάν δεν έβαζε φρένο το Μαξίμου.

Σύμφωνα με τον Ρουπακιώτη που μίλησε στο OPEN , το 2013, η  κυβέρνηση Σαμαρά «μπλόκαρε» την  προώθηση του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου που είχε επεξεργαστεί και θα διέλυε την Χρυσή Αυγή.

«Όπως μετά την πτώση της χούντας έβγαιναν όλοι και έλεγαν ”δώστε τη χούντα στον λαό” έτσι και τώρα βγαίνουν και λένε ”Δώστε τη Χρυσή Αυγή στον λαό”. Και σε αυτούς συμμετέχουν και κάποιοι που ενέχονται σε ολιγωρίες εκείνης της περιόδου» σχολίασε ο πρώην υπουργός Δικαιοσύνης και  συνέχισε: «Ανέλαβαν το νομοσχέδιο ο Μπαλτάκος και ο Σταμάτης. Τελικά, ψηφίστηκε το 2014, ενώ είχε δολοφονηθεί ο Φύσσας. 1/1/2014 θα αναλάμβανε την προεδρία της ΕΕ η Ελλάδα. Πώς θα πήγαινε χωρίς αντιρατσιστικό νομοσχέδιο και με Χρυσή Αυγή;».

Εξηγήσεις ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Την ίδια στιγμή, ο ΣΥΡΙΖΑ  με ανακοίνωσή του απαιτεί εξηγήσεις για τις τρομερές καταγγελίες του τότε υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ρουπακιώτη:

«Όση λάσπη και να ρίξουν η ΝΔ και ο κ. Μητσοτάκης δεν μπορούν να ξεγράψουν από τη μνήμη των πολιτών ποιοι είναι αυτοί που με τις πολιτικές τους έθρεψαν, γιγάντωσαν και ξέπλυναν τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής.  Ποιοι διοργάνωναν μαζί τους τα συλλαλητήρια για τη δήθεν ”προδοσία” της Συμφωνίας των Πρεσπών.  Ποιοι έλεγαν μεσούσης της δίκης πως ”η ΧΑ είναι σαν να μην υπάρχει”. Ποιοι ζητούσαν «μία σοβαρότερη Χρυσή Αυγή για συνεργασία με τη ΝΔ” και ποιοι χαρακτήριζαν ”ράκος” τον δολοφόνο Ρουπακιά επειδή βρισκόταν στο εδώλιο της Δικαιοσύνης.

Τώρα που οι εγκληματίες νεοναζί οδηγούνται στο φυσικό τους περιβάλλον, στη φυλακή, περιμένουμε από τη ΝΔ να απαντήσει στα όσα σοκαριστικά κατήγγειλε ο πρώην Υπουργός Δικαιοσύνης της κυβέρνησης του κ. Σαμαρά, που αποκάλυψε πως ”ενώ ήμασταν έτοιμοι να τυλίξουμε τη Χρυσή Αυγή, το Μέγαρο Μαξίμου έβαλε stop”.

Ο κ. Μητσοτάκης και η ΝΔ δεν μπορούν να κρύψουν τις ευθύνες τους πίσω από τον όψιμο αντιφασισμό τους».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This