Κυριακή 20/6/2021

Ο πρωθυπουργός καρατόμησε κορυφαίο σύμβουλο του! Όλο το παρασκήνιο

Η παραίτηση Ανδρικόπουλου από το Μέγαρο Μαξίμου σηματοδοτεί μεγάλες εξελίξεις στο κυβερνητικό σχήμα

Κυκλοφορούσε ως φήμη στα δημοσιογραφικά γραφεία εδώ και μέρες, αλλά εντέλει έγινε πραγματικότητα. Ο λόγος για την αποπομπή του κορυφαίου συμβουλή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, Βασίλη Ανδρικόπουλου, ο οποίος έπαιζε κεντρικό ρόλο στην όλη λειτουργία της κυβέρνησης.

Ο Βασίλης Ανδρικόπουλός με πολλές περγαμηνές στον ιδιωτικό τομέα, αποτελούσε το μυαλό του Μεγάρου Μαξίμου αλλά και το «αυτί». Ο λόγος είναι ότι ο Ανδρικόπουλος επάνδρωνε με στελέχη της αρεσκείας του διάφορα υπουργεία, αλλά διατηρούσε πολύ στενές σχέσεις με τον υπουργό ανάπτυξης – περιορισμένων πλέον αρμοδιοτήτων – Άδωνι Γεωργιάδη.

Το ΦΕΚ της παραίτησης του Βασίλη Ανδρικόπουλου

Ο Βασίλης Ανδρικόπουλός είχε επιλέξει Μία σειρά στελεχών τα οποία είχε αποστείλει σε συγκεκριμένα υπουργεία ως συνεργάτες των υπουργών. Τα στελέχη αυτά όμως, λειτουργούσαν αμφίδρομα, μεταφέροντας πίσω στο Μαξίμου πληροφορίες για τα τεκταινόμενα μέσα στα υπουργεία, ακόμα και αν αφορούσαν τους ίδιους τους υπουργούς!

Αυτό γρήγορα έγινε γνωστό με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια αρκετών υπουργών για τον ρόλο Ανδρικόπουλου. Ήταν όμως τέτοια η ισχύς του δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη, που ουδείς τολμούσε να εκφράσει τα παράπονα του. Αντίθετα πλειάδα υπουργών προσπαθούσαν να διατηρήσουν καλές σχέσεις με τον πανίσχυρο σύμβουλο, ακόμα και όταν συνειδητοποιούσαν ότι πεπραγμένα τους διέρρεαν στο Μαξίμου από τους τοποθετημένους συμβούλους.

Η εξέλιξη αυτή φυσικά δεν μπορεί να θεωρηθεί αποκομμένη από τον επερχόμενο ανασχηματισμό και την επισφαλή πλέον θέση του υπουργού ανάπτυξης Άδωνι Γεωργιάδη. Που όμως θεωρείται εξαιρετικά σκληρός για να πέσει αμαχητί.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ