Επιστολή Πομπέο στο ΥΠΕΞ με αναφορά σε «δυνητική δικαιοδοσία» της Ελλάδας στην αν. Μεσόγειο!

Μας έσφαξε με το βαμβάκι ο Αμερικανός ΥΠΕΞ

Must Read

O Αμερικανός Υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο έστειλε επιστολή στον Νίκο Δένδια εκφράζοντας τη στήριξη των ΗΠΑ στις ελληνικές θέσεις και αποδοκιμάζοντας τις τουρκικές ενέργειες. Ο Πομπέο χρησιμοποίησε έναν όρο που εσχάτως μπήκε στην στην πολιτική ζωή του τόπου… «Δυνητικό κυριαρχικό δικαίωμα», λέει η κυβέρνηση, «δυνητική δικαιοδοσία» είπε ο Αμερικανός.

Ο Πομπέο τονίζει στην επιστολή του ότι «η Ελλάδα αποτελεί πυλώνα της σταθερότητας στην περιοχή. Το επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και ΗΠΑ είναι άριστο». Λίγες ημέρες πριν, ο Έλληνας ΥΠΕΞ είχε στείλει επιστολή στην οποία περιγράφονταν αναλυτικά οι τελευταίες παράνομες και προκλητικές ενέργειες της Τουρκίας.

Επίσης, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, ο Μάικ Πομπέο τόνισε ότι οι ΗΠΑ «αποδοκιμάζουν τις συνεχιζόμενες τουρκικές έρευνες σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα έχει δυνητική δικαιοδοσία».

Προσθέτει επίσης ότι «αυτές οι μονομερείς ενέργειες το μόνο που πετυχαίνουν είναι την αύξηση της έντασης στην περιοχή και τονίζει ότι οι απειλές, οι προσπάθειες εκφοβισμού και εξαναγκασμού, καθώς και οι στρατιωτικές δραστηριότητες, δεν θα επιλύσουν την ένταση στην Ανατολική Μεσόγειο».

Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών επαινεί τη θέση της Ελλάδας, η οποία, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, «επιθυμεί την επίλυση των διαφορών μέσω του διαλόγου και πάντα με βάση το Διεθνές Δίκαιο», επισημαίνοντας ότι η χώρα μας συνεχίζει «να παίρνει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή ενός θερμού επεισοδίου».

Ο Μάικ Πομπέο καταλήγει λέγοντας ότι οι ΗΠΑ, όπως και η Ελλάδα, επιθυμούν τη σταθερότητα και την ευημερία στην Ανατολική Μεσόγειο, όπου θα αναπτυχθεί η συνεργασία με γνώμονα πάντα το Διεθνές Δίκαιο.

Η επιστολή έγινε δεκτή με ιδιαίτερη ικανοποίηση στο υπουργείο Εξωτερικών, καθώς αποτελεί μια ακόμα επιβεβαίωση του δικαίου των Ελληνικών θέσεων, σημείωναν διπλωματικές πηγές.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This