Κυριακή 13/6/2021

Η αντιπολίτευση για το καθολικό lockdown: «Ομολογία παταγώδους αποτυχίας της Κυβέρνησης»

Κυβέρνηση παρωδία και φαρσοκωμωδία...

Αντιδράσεις στα κόμματα της αντιπολίτευσης προκάλεσε η επικείμενη ανακοίνωση για καθολικό lockdown που θα γίνει το μεσημέρι της Πέμπτης από τον Πρωθυπουργό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ, σχολιάζοντας την αναγγελία της συνέντευξης του Πρωθυπουργού που θα ανακοινώσει τα νέα μέτρα, αναφέρει πως «η ανακοίνωση δεύτερου lockdown αποτελεί εκ των πραγμάτων και ολική ομολογία παταγώδους αποτυχίας της κυβέρνησής του κ. Μητσοτάκη να αντιμετωπίσει την υγειονομική κρίση και να προετοιμάσει τη χώρα».

Και συνεχίζει: «Περιμέναμε από τον κ. Μητσοτάκη στην αυριανή του παρέμβαση να προσπαθήσει να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Να εξηγήσει, πώς αφού έχασε τον έλεγχο της πανδημίας, πώς ενώ επί 8 μήνες δεν έκανε τίποτα για να προετοιμάσει τη χώρα και το ΕΣΥ για το δεύτερο κύμα, πώς αφού το Σάββατο ανακοίνωσε «σχέδιο ενός μήνα», βλέπει τώρα το τραγικό αδιέξοδο της πολιτικής του, βλέπει το ΕΣΥ να έχει φτάσει ήδη στα όριά του και σπεύδει να αναιρέσει το σχέδιό του μόλις μετά από 4 μέρες, και τον εκπρόσωπό του μόλις λίγες ώρες μετά τις πρωινές διαβεβαιώσεις πως δεν επίκειται άμεσα lockdown».

Ακολούθως κάνει λόγο για έλλειψη συντονισμού της κυβέρνησης: «Ακόμη όμως και τις αυριανές ανακοινώσεις του κ. Μητσοτάκη έσπευσε να τις προαναγγείλει σήμερα ο εξαφανισμένος από τη διαχείριση της πανδημίας, Υπουργός Υγείας. Μια κυβέρνηση όμως, που δεν μπορεί να συντονιστεί ούτε στις ανακοινώσεις, δύσκολα μπορεί να πείσει και να καθησυχάσει την ελληνική κοινωνία ότι μπορεί να αντιμετωπίσει στοιχειωδώς αποτελεσματικά την υγειονομική αλλά και την οικονομική κρίση που πυροδοτεί».

ΜεΡΑ25: «Αποτύχατε παταγωδώς»

Τη λήψη τριών συγκεκριμένων μέτρων για να είναι αποτελεσματική η διαχείριση της πανδημίας προτείνει το ΜέΡΑ25 με μια ανακοίνωση που απευθύνεται προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, τότε, τονίζει, απευθυνόμενο στον κ. Μητσοτάκη «θα καταλήξετε απλός συνεργός στην υπονόμευση της δημόσιας υγείας».

Τα μέτρα που προτείνει το ΜέΡΑ25 στην ανακοίνωσή του είναι:

«1. Καθιέρωση πραγματικά δημόσιου συστήματος μαζικών τεστ, με σκοπό να ελέγχεται δωρεάν όλος ο πληθυσμός (όπως στη Γερμανία, την Κίνα, την Ν. Κορέα και τώρα τη Σλοβακία)

2. Άμεση πρόσληψη 7.000 μόνιμων γιατρών και νοσηλευτών στο ΕΣΥ

3. Άμεση επίταξη των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των ιδιωτικών κλινικών και ενσωμάτωσή τους, για όσο κρατά η πανδημία, στο ΕΣΥ (χωρίς βέβαια τις σκανδαλώδεις αποζημιώσεις που καταβάλει το κράτος σήμερα).

Τα μέτρα αυτά, τα είχε προτείνει το ΜέΡΑ25 και στην πρώτη φάση της πανδημίας και ζητά να περιληφθούν τώρα στις αυριανές ανακοινώσεις του πρωθυπουργού, καθώς όπως επισημαίνει «αποτύχατε παταγωδώς και στα τρία, με αποτέλεσμα η Θεσσαλονίκη να είναι ήδη σε καραντίνα και η Αθήνα ένα βήμα πριν. Αν δεν προχωρήσετε στα τρία αυτά βασικά μέτρα, έστω και τώρα, η νέα καραντίνα θα αποτύχει όπως η προηγούμενη».

Κ.Βελόπουλος: «Αυτή δεν είναι Κυβέρνηση είναι καναλομικροφωνικηοπερέτα… Ελλάδα τέλος»

Μέσω twiter ήρθε η πρώτη αντίδραση του Κυριάκου Βελόπουλου για το καθολικό lockdown που θα ανακοινώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης:

«Κυβέρνηση παρωδία και φαρσοκωμωδία:ετοιμάζεται για δήλωση αύριο ο Πρωθυπουργός για lockdown σ’όλη τη χώρα και βγαίνει ο υπουργός Υγείας πριν λίγο σε κανάλι και κάνει ανακοινώσεις . Αυτή δεν είναι Κυβέρνηση είναι “καναλομικροφωνικη”οπερέτα! Ο ένας αδειάζει τον άλλον… ΤΕΛΟΣ! ΜΑΣ ΣΚΟΤΩΝΟΥΝ! Γενικό lockdown σε ΟΛΗ την Ελλάδα μας στις 8 Νοεμβρίου!ΕΛΛΑΔΑ ΤΕΛΟΣ! Η ΚΥΒΈΡΝΗΣΗ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΧΩΡΑ! ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ ΔΙΑΦΩΝΟΥΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ!»

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ