Σάββατο 19/6/2021

Πάτησε Αθήνα ο Σίσι με μήνυμα για ισχυρούς δεσμούς και στενή συνεργασία Ελλάδας-Αιγύπτου

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα της διήμερης επίσκεψης του Αιγύπτιου

Ο Νίκος Δένδιας υποδέχθηκε τον Αιγύπτιο Πρόεδρο Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι, ο οποίος αφίχθη το βράδυ στην Αθήνα, όπου θα βρεθεί για διήμερη επίσκεψη, προσκεκλημένος της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Οι ισχυροί δεσμοί και η στενή συνεργασία μεταξύ Ελλάδας και Αιγύπτου επιβεβαιώνονται συνεχώς, το μήνυμα αυτής της επίσκεψης.

Το πρόγραμμα Σίσι στην Αθήνα:

Tο πρωί της Τετάρτης ο πρόεδρος της Αιγύπτου θα καταθέσει στεφάνι στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ακολούθως θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, προκειμένου να συναντήσει την Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Την Τετάρτη στις 12 το μεσημέρι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας της Αιγύπτου και θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπειών.

Στις 13:20, οι δύο ηγέτες θα κάνουν δηλώσεις στον Τύπο.

Στις 14:30, ο κ. Μητσοτάκης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας της Αιγύπτου, θα παρακαθίσουν σε γεύμα εργασίας.

Στις 20:00, ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο για να συμμετάσχει στο δείπνο που παραθέτει προς τιμήν του Προέδρου της Δημοκρατίας της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Το πρωί της Πέμπτης ο Αιγύπτιος Πρόεδρος θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα.

Το μήνυμα της επίσκεψης Σίσι

Η επίσκεψη του Αιγύπτιου προέδρου που θα μείνει στη χώρα μας δύο ημέρες, γίνεται σε μια κρίσιμη χρονική στιγμή που σηματοδοτεί αν μη τι άλλο την παγίωση της συνεργασίας μεταξύ Ελλάδος και Αιγύπτου που έχουν συσφίξει τους δεσμούς τους έναντι της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο.

Ήταν η οριοθέτηση της ΑΟΖ μεταξύ των δύο κρατών που στην ουσία ανέτρεψε τους τουρκικούς σχεδιασμούς για δημιουργία τετελεσμένων με το παράνομο τουρκολιβυκό σύμφωνο.

Φυσικά, αυτό δεν εμπόδισε τη γείτονα να συνεχίσει τις προκλήσεις της στην ανατολική Μεσόγειο, με το ερευνητικό Oruc Reis να κόβει βόλτες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα ανατολικά της νοητής γραμμής της οριοθετημένης ΑΟΖ με την Αίγυπτο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ