Πέμπτη 13/5/2021

Η ΠτΔ έκανε ανάρτηση για την ενδοοικογενειακή βία και οι followers έσπευσαν να… δώσουν λύσεις!

Σε ιδρύματα να μπαίνουν οι δράστες της κακοποίησης, όχι τα θύματα

Γιόρταζε την Τετάρτη η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, και βρήκαν ευκαιρία κάποιες γυναίκες να της προτείνουν διεξόδους για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Η Πρόεδρος, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, έγραψε το δικό της μήνυμα στα social media και εισέπραξε τα σχόλια γυναικών που της έλεγαν ότι, αντί να βγάζουν τις γυναίκες με τα παιδιά τους από σπίτια με αποδεδειγμένη βία και να τις τρέχουν σε ιδρύματα, καλό θα ήταν να μπαίνουν στα ιδρύματα οι άνδρες που τις κακοποιούν!

«Πρόεδρε, μήπως ήρθε η ώρα, αντί για τις υποστηρικτικές δομές για τα θύματα, κάτι που θυματοποιεί και στιγματίζει τα θύματα, όπως λέτε, μήπως επιτέλους, λέω, ήρθε η ώρα να δημιουργηθούν δομές για τους δράστες; Δηλαδή να απομακρυνθούν άμεσα οι δράστες από την οικία και να φιλοξενηθούν σε ειδικούς χώρους, όπου θα παρακολουθούν ειδικά προγράμματα κατά της βίας. Η βία είναι εθισμός, αν δεν είναι ψυχική ασθένεια… Γιατί να ξεσπιτώνονται η γυναίκα και τα παιδιά;», έγραψαν αρκετοί και αρκετές στον λογαριασμό της!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ