Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας από τους Τούρκους: «Η Ελλάδα προκαλεί στο Αιγαίο»!

Η Ελλάδα εμποδίζει, η Ελλάδα προκαλεί... Η Ελλάδα δημιουργεί όλα τα προβλήματα τελικά κατά την Τουρκία

Ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, Χαμί Ακσόι απαντώντας στο ότι η Τουρκία έχει αυξήσει τις «στρατιωτικές της δραστηριότητες» (προκλήσεις δηλαδή) στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο πριν από τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ (σ.σ. τον ρώτησαν για σχετικές αναφορές στα ελληνικά ΜΜΕ), έβαλε τη γνωστή… κασέτα κατά της Ελλάδας.

Μια κασέτα η οποία περιλαμβάνει απόλυτη διαστρέβλωση των γεγονότων και της πραγματικότητας, με την Τουρκία να παρουσιάζει μια δική της κοσμοθεωρία, την οποία δυστυχώς η Ελλάδα μοιάζει ανίκανη να γκρεμίσει.

Η δήλωση Ακσόι:

«Οι εν λόγω αναφορές είναι ανακριβείς. Αντιθέτως, η Ελλάδα συνέχισε τις προκλητικές και κλιμακωτές στρατιωτικές της δραστηριότητες, ανακοινώνοντας ότι θα πραγματοποιήσει 24 στρατιωτικές επιχειρήσεις στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο με ‘11 NAVTEX’ και ‘12 NOTAM’ από τις 20 Οκτωβρίου 2020.

Η Ελλάδα διατηρεί κλειστά τα κανάλια διαλόγου για στρατιωτικά ζητήματα και εμποδίζει τον μηχανισμό απεμπλοκής του Γενικού Γραμματέα του ΝΑΤΟ. Στην πραγματικότητα, η Ελλάδα δεν έχει συμμετάσχει, από τις 9 Οκτωβρίου 2020, στις συναντήσεις που σχεδιάζονταν να πραγματοποιηθούν από τις στρατιωτικές αρχές του ΝΑΤΟ.

Η Ελλάδα δεν μπορεί να επιλύσει τα διμερή της ζητήματα με την Τουρκία, στηριζόμενη σε άλλους, αλλά μόνο καθισμένη στο τραπέζι και μέσω διαλόγου και συνεργασίας με την Τουρκία».

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ