Παρασκευή 30/7/2021

Πολλά ερωτηματικά για την απομάκρυνση Ζαριφόπουλου

Πολλές απορίες έχει προκαλέσει η απομάκρυνση του Γρηγόρη Ζαριφόπουλου από το Υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής, όμως ακόμα περισσότερες προκαλεί ο «αντικαταστάτης» του ο οποίος είχε αποπεμφθεί από την κυβέρνηση Σαμαρά το 2014!

Ο βουλευτής Άρτας Γιώργος Στύλιος είχε διορισθεί Υφυπουργός Παιδείας το 2014 από τον Αντώνη Σαμαρά (!) όμως δυο μήνες μετά, σε έναν ομηρικό καυγά με την Λιάνα Κανέλλη (βουλευτής τότε του ΚΚΕ) της είχε πει με θράσος οτι «εσείς θέλετε Κασιδιάρη», δήλωση η οποία εξόργισε τον πρωθυπουργό ο οποίος ζήτησε την παραίτηση του.

Ο διάλογος τότε (τον Νοέμβριο του 2014) που τον οδήγησε στην παραίτηση ήταν ο παρακάτω:

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε, προσωπικά δεν με εκφράζουν τα μεγάλα λόγια, δεν με εκφράζουν οι υπερβολές. Έχω τελειώσει το Δημοτικό σχολείο σε χωριό, στην Άρτα, σε ορεινό χωριό, με τους συμμαθητές μου.
Δεν δέχομαι, κυρία Κανέλλη, να μου κάνετε μάθημα εσείς, που δεν έχετε μεγαλώσει όπως μεγάλωσα εγώ, δεν είχατε τους ίδιους συμμαθητές.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μονοτάξιο Δημοτικό έβγαλα!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Και δεν ήμουν ευνοημένος.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μονοτάξιο Δημοτικό έκανα.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Σας αρέσει και σας εκφράζει η ένταση, κυρία Κανέλλη, όπου εσείς.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Ως μάθημα το είδατε. Θαυμάσια!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κυρία Κανέλλη, η ένταση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, σας παρακαλώ.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Από την ώρα που μου λέει ότι κάνω μάθημα για πολιτική θέση, αρνούμαι να ακούσω την απάντησή του.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Αυτό είναι δικαίωμά σας. Οφείλετε όμως.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Μεγαλύτερη λαϊκίστικη απάντηση.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σας κόβω πολιτικά και ηθικά!  Όταν μου απαντάτε ότι δεν δέχεστε μάθημα και φέρνετε το προσωπικό σας παράδειγμα για να μου απαντήσετε για τα παιδιά που λιποθυμάνε στην Ελλάδα, μεγαλύτερη λαϊκίστικη μεγαλοστομία από αυτή δεν υπάρχει!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη.
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Να απαντήσετε μόνος σας, που θέλετε να μου κάνετε μάθημα μεγαλοστομίας, χρησιμοποιώντας την Άρτα και το χωριό σας για προεκλογικούς λόγους!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Κυρία Κανέλλη, ο κύριος Υπουργός σας άκουσε.
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Κύριε Πρόεδρε και κυρία Κανέλλη, τις εξετάσεις τις δίνουμε στον ελληνικό λαό.
Η κυρία Κανέλλη θέλει να με κάνει Κασιδιάρη, αλλά δεν θα γίνω Κασιδιάρης! Θέλετε Κασιδιάρη, κυρία Κανέλλη, αλλά δεν πρόκειται ο Στύλιος να  γίνει Κασιδιάρης! Να το γνωρίζετε αυτό.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Παρακαλώ;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη, όμως δεν θα γίνω Κασιδιάρης, διότι έχω περάσει τις εξετάσεις αριστεύοντας και διότι δίνω εξετάσεις στον αρτινό λαό και στον ελληνικό λαό κάθε μέρα και δεν με ενδιαφέρει η δική σας η βαθμολογία η προσωπική.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, θα τον επαναφέρετε μετά από αυτό ή όχι;
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Με ενδιαφέρει η βαθμολογία του κόμματος και του φορέα τον οποίο εκπροσωπείτε, αλλά η προσωπική, η δική σας δεν με ενδιαφέρει και δεν με απασχολεί καθόλου.
Λένε, κύριε Πρόεδρε, πως όταν λες τα μισά λόγια, δεν λες την αλήθεια και λες ψέματα. Εγώ μίλησα για προγράμματα.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Κύριε Πρόεδρε, εάν δεν τον επαναφέρετε, θα πάω κατευθείαν να διαμαρτυρηθώ στον Πρόεδρο της Βουλής!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Για ποιο λόγο, κυρία Κανέλλη;
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Για την έκφραση «Θέλετε να με κάνετε Κασιδιάρη;»! Εγώ έκανα τον Κασιδιάρη. Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι!
ΠΡΟΕΔΡΕΥΩΝ (Ιωάννης Δριβελέγκας): Σε αυτό έχετε.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι! Σα δεν ντρέπεσαι και τα νιάτα σου και οι σπουδές σου και το Κόμμα σου!
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΣΤΥΛΙΟΣ (Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων): Δεν σας ακολουθώ στην ένταση, στην υπερβολή, στα μεγάλα λόγια. Δεν μπορώ να σας ακολουθήσω.
ΛΙΑΝΑ ΚΑΝΕΛΛΗ: Σα δεν ντρέπεσαι!
Και πρέπει να ντρέπεστε κι εσείς που δεν τον ανακαλέσατε στην τάξη!

Είναι κάτι παραπάνω από περίεργη αυτή η αντικατάσταση και καλό θα ήταν να γνωρίζαμε αν ο κ. Μητσοτάκης… θυμήθηκε αυτό το περιστατικό όταν τον επέλεξε!

Η ανάρτηση του κυρίου Ζαριφόπουλου όταν έμαθε την απομάκρυνσή του ήταν η παρακάτω:

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ