Κυριακή, 17 Ιανουαρίου 2021

Το σχόλιο του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις συνομιλίες Ελλάδας – Τουρκίας

Πως θα μειωθεί η «ένταση» όταν η Άγκυρα δεν σταματάει να προκαλεί;

Όπως ανακοινώθηκε στις 25 Ιανουαρίου ξεκινάει ο 61ος κύκλος διερευνητικών συνομιλιών Ελλάδας-Τουρκίας. Για αυτή την εξέλιξη τοποθετήθηκε και το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, χαιρετίζοντας την επανέναρξη, οι οποίες θα έχουν ως αντικείμενο θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης, όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Ο εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών τόνισε ότι η Ουάσιγκτον εκτιμά ότι οι συνομιλίες έχουν τη προοπτική να οδηγήσουν στον περιορισμό των περιφερειακών εντάσεων.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες υποστηρίζουν όλες τις προσπάθειες μείωσης των εντάσεων στην Ανατολική Μεσόγειο και χαιρετίζουν τις πληροφορίες ότι η Ελλάδα και η Τουρκία είναι έτοιμες να ξεκινήσουν διερευνητικές συνομιλίες πάνω σε θέματα θαλάσσιας οριοθέτησης. Αυτές οι συνομιλίες έχουν τη δυνατότητα να συμβάλουν στη μείωση των περιφερειακών εντάσεων».

Γεγονός πάντως παραμένει ότι καμία ένταση δεν πρόκειται να μειωθεί, όσοι διερευνητικοί κύκλοι και αν γίνουν, όσο η Άγκυρα επιμένει στην τακτική των προκλήσεων. Ας μην ξεχνάμε πως μόλις πριν λίγες μέρες είχαμε σοβαρότατο επεισόδια στα Ίμια, με την προσπάθεια τουρκικής ακταιωρού να εμβολίσει σκάφος του Λιμενικού μας!

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ