Εκμεταλλεύονται σκάνδαλα για να διαλύσουν την Κύπρο

Η Hurriyet δικαιώνει την «Εστία» - Επίθεση κατά Αναστασιάδη

Must Read

Πριν καν στεγνώσει το μελάνι από το πρωτοσέλιδο της «Εστίας» για την στοχοποίηση της Κυπριακής Δημοκρατίας μέσω του Προέδρου της, από ξένα κέντρα και χώρες με πρόσχημα τις «χρυσές βίζες», η τουρκική εφημερίδα Hurriyet, φερέφωνο του Ταγίπ Ερντογάν, επιβεβαιώνει την εφημερίδα με τον ίδιο τρόπο ακριβώς.

Εκδίδοντας την επομένη ημέρα και εκείνη πρωτοσέλιδο με πρωταγωνιστή τον Πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη, βάσει του οποίου αποδέχεται τις καταγγελίες ελληνοκυπριακής εφημερίδας ότι έχει λάβει 300 εκατ. ευρώ για να δώσει σε Κινέζους, Ρώσους και άλλους την πολυπόθητη βίζα της ΕΕ.

Και μαζί με την τουρκική εφημερίδα, επανεμφανίζεται ο τέως Τουρκοκύπριος ηγέτης Μεχμέτ Ταλάτ, ο οποίος τάσσεται υπέρ του «φίλου του» Ελληνοκυπρίου δημοσιογράφου που δημοσίευσε την επίμαχη είδηση, και εναποθέτει τις ελπίδες του και σε αυτόν (τον δημοσιογράφο) για την λύση του Κυπριακού!

Δεν υπάρχει προηγούμενο, ένας Τουρκοκύπριος πολιτικός και η μεγαλύτερη τουρκική εφημερίδα να στηρίζουν, χωρίς να έχουν υπάρξει στοιχεία, μια καταγγελία και να υποστηρίζουν έναν Ελληνοκύπριο δημοσιογράφο. Η ευκαιρία όμως μοναδική, καθώς στο πρόσωπο του κ. Αναστασιάδη κατηγορείται η ελεύθερη Κύπρος ότι κάνει ξέπλυμα χρήματος, νομιμοποιεί εγκληματίες και βάζει από πίσω πόρτα στην ΕΕ, πολίτες από χώρες όπου ανθεί η διαφθορά, όπως ισχυρίζονται.

Η Hurriyet δικαιώνει την «Εστία» που ανέφερε ότι ξένα ΜΜΕ όπως το Al Jazeera του Κατάρ, ο πλέον στενός σύμμαχος του Ερντογάν και χώρες που τάσσονται κατά της Λευκωσίας, όπως η Τουρκία, εξυφαίνονται σχέδιο εξευτελισμού του κ. Αναστασιάδη εν όψει της πενταμερούς διάσκεψης για το Κυπριακό αλλά και τις εξελίξεις στα ενεργειακά που αφορούν πρωτίστως την Κυπριακή Δημοκρατία.

Έτσι μετά τις «αποκαλύψεις» του Al Jazeera που οδήγησαν σε παραιτήσεις Κυπρίων πολιτικών, το δημοσίευμα κυπριακής εφημερίδας για τα 300 εκατ. ευρώ που «έλαβε» ως μίζα ο κ. Αναστασιάδης και το είπε πίνοντας το αγαπημένο του ουίσκυ στον Αλέξη Τσίπρα, ήλθε η Hurriyet η οποία υποστηρίζει ότι ο Πρόεδρος «ομολόγησε» πως η εταιρεία που έχει μαζί με την κόρη του έγινε αποδέκτης του ανωτέρου ποσού, που φυγαδεύθηκε με αεροσκάφος στις Σεϋχέλλες.

«Το διακύβευμα δεν είναι η αλήθεια, αλλά η εξόντωση ηγετών. Το διακύβευμα δεν είναι η διαφάνεια αλλά ο εξαναγκασμός σε εθνική υποχώρηση. Και βεβαίως η κατάλυση της εθνικής ανεξαρτησίας. Αυτός είναι συνήθως ο στόχος των «σκανδάλων». Επειδή λοιπόν όλα όσα θα ζήσουμε προσεχώς στην Κύπρο (ίσως και στην Ελλάδα σε δεύτερο χρόνο) συνδέονται ευθέως με την εξέλιξη των εθνικών μας θεμάτων (αφελής ή προδότης όποιος πιστεύει πως η Ελλάς μπορεί να σταθεί στο μέλλον στην περιοχή χωρίς την ασφάλεια που της παρέχει η Κύπρος μας λόγω της γεωγραφικής της θέσης», έγραψε η «Εστία».

Ξαφνικά η Hurriyet θυμάται την χρηματοπιστωτική κρίση της Κύπρου και ισχυρίζεται ότι η Κυπριακή Δημοκρατία εξήλθε από αυτή με την πώληση διαβατηρίων ύψους 10 δισ. ευρώ! «Οι Ελληνοκύπριοι έχουν διανείμει την ιθαγένεια της ΕΕ σε περισσότερους από 5.000 αλλοδαπούς από το 2014 και έλαβαν περίπου 7 δισεκατομμύρια ευρώ άμεσων επενδύσεων σε αντάλλαγμα», αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Βεβαίως επικαλούνται και τις «αποκαλύψεις» των δημοσιογράφων του Al Jazeera, όπως ακριβώς είχε προβλέψει η «Εστία» ότι θα κάνουν όσοι «λειτουργούν σιωπηρώς για δικούς του λόγους καθένα προς την επίτευξη του ιδίου σκοπού: του εξευτελισμού του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας. Προσοχή. Όχι του Αναστασιάδη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This