Χρηματοδότηση κομμάτων: Επιτροπή συγκεντρώνει και κωδικοποιεί όλη τη σχετική νομοθεσία

Συστήνουν επιτροπή για τη χρηματοδότηση των κομμάτων

Must Read

Τη στιγμή που ανοίγει εκ νέου το ζήτημα των δανείων των κομμάτων και η Δικαιοσύνη καλεί για κατάθεση 100 στελέχη τραπεζών και τους κομματικούς ταμίες, όπως έγραψε χθες η «δημοκρατία», η κυβέρνηση προχωρά στη σύσταση επιτροπής που θα κωδικοποιήσει τη νομοθεσία για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων.

Συγκεκριμένα, τη σχετική απόφαση έλαβε ο νέος υφυπουργός στον υπουργό Επικρατείας Θοδωρής Λιβάνιος, με την προηγούμενη ιδιότητα του υφυπουργού Εσωτερικών και προτού «μετακομίσει» στο Μέγαρο Μαξίμου, και δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την περασμένη Πέμπτη, δηλαδή 16 μέρες μετά την αποχώρησή του από το υπουργείο, και ενώ στο ΦΕΚ αναγράφεται περσινός αριθμός και περσινή ημερομηνία (παραμονής Πρωτοχρονιάς).

Συγκέντρωση και κωδικοποίηση

Έτσι, συνιστάται στο υπουργείο επιτροπή με αντικείμενο «τη συγκέντρωση και την κωδικοποίηση σε ενιαίο κείμενο των διατάξεων της νομοθεσίας για τη χρηματοδότηση των πολιτικών κομμάτων και των συνασπισμών κομμάτων από το κράτος, τα έσοδα, τις δαπάνες και τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κομμάτων, των συνασπισμών κομμάτων και των υποψηφίων ή/και αιρετών της Βουλής των Ελλήνων και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η οποία βρίσκεται διάσπαρτη και επικαλυπτόμενη σε διαφορετικά νομοθετήματα».

Στην επιτροπή θα συμμετέχουν επτά δημόσιοι υπάλληλοι, πέντε ως μέλη, ένας ως πρόεδρος και ένας ως γραμματέας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This