Πέμπτη 5/8/2021

Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ζητούν υποχρεωτικά αρνητικά τεστ κορωνοϊού πριν από κάθε ταξίδι

Μέχρι σήμερα δεν ισχύει οριζόντια στα κράτη-μέλη η υποχρέωση αρνητικού τεστ πριν από την αναχώρηση

Οι  Ευρωβουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, με πρωτοβουλια της Έλενας Κουντουρά, κατέθεσαν ερώτηση προς την Κομισιόν ζητώντας υποχρεωτικά αρνητικά τεστ κορωνοϊού πριν από κάθε αναχώρηση οριζόντια στα κράτη-μέλη και συνολικά ενιαίους κανόνες για την καθολική προστασία των ταξιδιών και των μεταφορών.

Ζητούν ακόμη να ενημερώσει η Κομισιόν  για τις επόμενες ενέργειές της σχετικά με την επάρκεια εμβολίων, αλλά και για την επάρκεια επιστημονικών στοιχείων αναφορικά με τη μεταδοτικότητα του ιού από τους εμβολιασμένους πολίτες.

Οι ευρωβουλευτές υπογράμμισαν την έλλειψη  ευρωπαϊκού συντονισμού μέχρι σήμερα και την απουσία εναρμονισμένων κανόνων που επιτείνουν το ήδη βαθύ πλήγμα στις μεταφορές και τον τουρισμό και υπονομεύουν την ασφάλεια των ταξιδιών.

Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι σήμερα δεν ισχύει οριζόντια στα κράτη-μέλη η υποχρέωση αρνητικού τεστ πριν από την αναχώρηση, αλλά σε ορισμένες χώρες της ΕΕ  ζητείται μόνο κατά την άφιξη, με αποτέλεσμα να υπάρχει κίνδυνος διασποράς του ιού στους επιβάτες αλλά και στους χώρους αναμονής (αεροδρόμια κτλ.)

Συνυπογράφουν ο Αντιπρόεδρος του  Κοινοβουλίου και Επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία, Δημήτρης Παπαδημούλης και οι ευρωβουλευτές Κώστας  Αρβανίτης, Αλέξης Γεωργούλης, Πέτρος Κόκκαλης και Στέλιος Κούλογλου.

Αναλυτικά η ερώτηση:

ΔΤ 26.1.2021- Ερώτηση για ενιαίους κανόνες στις μεταφορές και υποχρεωτικά τεστ κορονοϊού

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ