Παρασκευή, 5 Μαρτίου 2021

Να είμαστε προσεκτικοί με τη… γλώσσα μας, μας προειδοποιεί ο Τσελίκ!

Δεν πρόλαβαν να τελειώσουν οι πρώτες «διερευνητικές» και άρχισαν να προκαλούν οι Τούρκοι!

Δεν πρόλαβε να φύγει η ελληνική αντιπροσωπεία από την Κωνσταντινούπολη -εκεί που διεξήχθησαν οι πρώτες επαφές του 61ου κύκλου των «διερευνητικών»– και άρχισαν τις θρασύτατες προκλήσεις οι Τούρκοι!

Ο εκπρόσωπος του κόμματος του Ταγίπ Ερντογάν, Ομέρ Τσελίκ, μας έδειξε τις προθέσεις της Άγκυρας, δηλώνοντας ότι αναμένει από την Ελλάδα να δείξει θετική στάση στις διερευνητικές συνομιλίες με την Τουρκία!

«Τίποτα δεν μπορεί να επιτευχθεί στις συνομιλίες με την υιοθέτηση στάσης κατά της Τουρκίας, σε συνεργασία με άλλες χώρες» δήλωσε σε συνάντηση της Κεντρικής Επιτροπής του AKP.

Η Τουρκία «ως διπλωματικό κράτος» προσήλθε στις συνομιλίες με θετική διάθεση, σχολίασε και πρόσθεσε ότι οι Τούρκοι διπλωμάτες εργάζονται για να «υποστηρίξουν την ειρήνη και να αποτρέψουν τις συγκρούσεις»! Και συνεχίζοντας τόνισε ότι «η Άγκυρα έχει στόχο να γυρίσει μια νέα σελίδα στις σχέσεις με την Αθήνα». Έριξε βέβαια και την προειδοποίηση:
«Περιμένουμε να είναι προσεκτικοί με τη γλώσσα που χρησιμοποιούν κατά της Τουρκίας»!

Εμμονικοί στον νεο-οθωμανισμό τους οι Τούρκοι, νομίζουν ότι θα ζητάνε οι Έλληνες την άδειά τους! Αλλά αυτά συμβαίνουν όταν δίνουμε θάρρος στον χωριάτη, που λέει και η ελληνική παροιμία..

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ