Ο Γεραπετρίτης κατηγορεί τον Σαμαρά για εκβιασμό και ξεκαθαρίζει: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν φοβάται»

Οι υπενθυμίσεις της Ντόρας Μπακογιάννη στον Α. Σαμαρά

Must Read

Η αρχική αμηχανία που προκάλεσαν στην ΝΔ οι δηλώσεις του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά για τα εθνικά θέματα μετετράπη χθες σε έντονη ενόχληση και δυσφορία.

Πρωτοκλασάτα στελέχη όπως ο στενός σύμβουλος του Πρωθυπουργού Γιώργος Γεραπετρίτης και η Ντόρα Μπακογιάννη «έσφαξαν με το γάντι» τον κ. Σαμαρά.

Μάλιστα ο υπουργός Επικρατείας ήταν σαφής και απόλυτος: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, προχωράει με την κρίση του και την άποψή του στα εθνικά θέματα». Επίσης εξέφρασε την άποψη ότι δεν πρόκειται να υπάρξουν διαρροές όταν έλθουν προς ψήφιση στην Βουλή οι συμφωνίες που αφορούν τα Σκόπια.

Ο κ. Γεραπετρίτης ξεκαθάρισε ότι ο κ. Σαμαράς δεν είναι ένας απλός βουλευτής, αλλά μια εμβληματική προσωπικότητα της Νέας Δημοκρατίας και έχει την απόλυτη ελευθερία να θέτει τα ζητήματα κατά την κρίση του, ενώ είναι γνωστές οι θέσεις του στα εθνικά θέματα. «Οι διατελέσαντες πρωθυπουργοί δεν είναι απλοί βουλευτές, έχουν ένα ιδιαίτερο ιστορικό βάρος στο πολίτευμα, έχουν την ελευθερία της γνώμης και της ψήφου τους. Δεν αισθάνομαι ότι θα αποτελέσει το οποιοδήποτε πρόβλημα το να εκφρασθεί η άποψη αυτή», σημείωσε.

Στο θέμα των εφαρμοστικών νόμων για τις σχέσεις με τα Σκόπια δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να αποκλίνει από την συμφωνία αυτή. «Δεν μπορεί, όχι γιατί δεν έχει την πολιτική διάθεση να το πράξει, αλλά γιατί είναι συνταγματική απαγόρευση. Η Ελλάδα, σεβόμενη τις διεθνείς υποχρεώσεις, θα κυρώσει τις συμφωνίες και θα προχωρήσουμε μπροστά», σημείωσε ο υπουργός. Πάντως, «υπάρχει μια πολύ συμπαγής, απόλυτη ομοθυμία στα ζητήματα αυτά, στα μέλη της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και προσβλέπω ότι θα αποτυπωθεί όταν χρειασθεί», ξεκαθάρισε, στέλνοντας μήνυμα στον κ. Σαμαρά.

Ερωτηθείς αν ο Κ. Μητσοτάκης φοβάται διαφοροποιήσεις, απήντησε ότι όποιος το αναφέρει δεν γνωρίζει καλά τον Πρωθυπουργό. «Είναι μια ισχυρή προσωπικότητα, ο οποίος στο πλαίσιο του δημοσίου συμφέροντος, όπως ο ίδιος το αντιλαμβάνεται, δεν θα προσμετρήσει οποιαδήποτε θυσία, δεν θα συνυπολογίσει το κόστος, δεν θα υποχωρήσει ακόμη κι αν αυτό δεν αρέσει στον πολύ κόσμο. Δεν εκβιάζεται, δεν φοβάται, προχωράει με την κρίση του και την άποψή του», κατέληξε.

Οι υπενθυμίσεις της Ντόρας στον Α. Σαμαρά

Αρκετά αιχμηρή ήταν και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία υπενθύμισε στον κ. Σαμαρά ότι και επι πρωθυπουργίας του οι διερευνητικές με την Τουρκία διεξάγονταν κανονικά. Όπως χαρακτηριστικά είπε η βουλευτής της ΝΔ, ο κ. Σαμαράς είχε πάντα αυτές τις απόψεις με διάλειμμα την περίοδο της πρωθυπουργίας του.

Υπενθύμισε (απευθυνόμενη προφανώς στον κ. Σαμαρά) ότι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής είχε πει το 1978 στη Βουλή ότι για την επίλυση των διαφορών υπάρχουν οι εξής τρόποι: «Ο διάλογος, η διαιτησία και ο πόλεμος. Επειδή άκουσα να λένε ότι θα πάμε στη Χάγη με άλλο νομικό πλαίσιο κι όχι με το πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου, θέλω να διαβεβαιώσω ότι στη Χάγη, αν οι Τούρκοι την αποδεχτούν, όπως οφείλουν, θα πάμε με το ένα και μοναδικό Διεθνές Δίκαιο».

Και συνέχισε: «Εμείς στη ΝΔ επειδή έχουμε την τύχη να έχουμε πολλούς πρώην πρωθυπουργούς, έχουμε εγκαίρως δηλώσει ότι οι πρώην πρωθυπουργοί έχουν το αυτονόητο δικαίωμα να καταθέτουν τις απόψεις τους είτε αυτές είναι σύμφωνες είτε όχι με τις απόψεις της ηγεσίας».

Η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Σαμαράς στην «Καθημερινή» προκάλεσε την έντονη αντίδραση της εφημερίδος «Παραπολιτικά» με τον εκδότη της Ιωάννη Κουρτάκη να επιτίθεται στον διευθυντή της πρώτης, Αλέξη Παπαχελά. Κατηγόρησε την «Καθημερινή» ότι «έγινε το όχημα για την προσπάθεια δημιουργίας εσωστρέφειας στους κόλπους του κυβερνώντος κόμματος». Για δε τον Παπαχελά, έγραψε ότι «με την επιστροφή του στα πάτρια εδάφη βάλθηκε να επιβεβαιώσει τους μύθους που τον συνόδευαν όλα αυτά τα χρόνια».

Ο κ. Κουρτάκης υπεστήριξε ότι ο κ. Παπαχελάς είναι δυσαρεστημένος με το Μέγαρο Μαξίμου γιατί του αρνήθηκε να του δώσει την δυνατότητα να επικαλείται επίσημα ή ανεπίσημα τους διαύλους επικοινωνίας του με την κυβέρνηση «για να εξυπηρετήσει τα δημοσιογραφικά του ενδιαφέροντα, είτε στο πολιτικό, είτε στο επιχειρηματικό, είτε στο διεθνές ρεπορτάζ».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This