Πέμπτη 29/7/2021

Χ. Ακάρ: «Η Τουρκία αποφεύγει οτιδήποτε μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με την Ελλάδα»!

Αν δεν απέφευγε δηλαδή, τι άλλο θα έκανε;

Η απόλυτη διαστρέβλωση της πραγματικότητας για μια ακόμη φορά από τον Τούρκο Υπουργό Άμυνας, ο οποίος μια ημέρα μετά την επίσκεψή του στο Βερολίνο φαίνεται ότι πήρε κι άλλον… αέρα.

Ο Χουλουσί Ακάρ δήλωσε ότι οι διαπραγματεύσεις με την Ελλάδα για την Ανατολική Μεσόγειο και το Αιγαίο αναμένεται να είναι «πιο παραγωγικές» τις επόμενες ημέρες. Είπε ότι μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί συνολικά οκτώ συναντήσεις και ότι η Τουρκία αναμένει από την Αθήνα να «εμπλακεί» περισσότερο στις προσεχείς συναντήσεις.

«Ελπίζουμε να βρούμε ειρηνικές λύσεις στα προβλήματα μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μέσω αυτών των διαπραγματεύσεων. Θέλουμε όλοι να γνωρίζουν ότι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε τις απαραίτητες συνεισφορές για την επίλυση των προβλημάτων», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΑΜ.

Σημειώνοντας ότι η Τουρκία με τα ερευνητικά της πλοία δεν έχει κάνει μέχρι τώρα τίποτα εκτός από τεχνικές και επιστημονικές μελέτες, ο Ακάρ είπε: «Αποφεύγουμε οποιαδήποτε στάση και δράση που μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών. Από την άλλη πλευρά, έχουμε ορισμένα δικαιώματα».

Υπενθυμίζοντας σε όλα τα τρίτα μέρη να εξετάσουν το ζήτημα «αντικειμενικά», ο Τούρκος είπε ακόμα: «Βλέπουμε ότι η Γερμανία ήταν όσο το δυνατόν πιο συνεπής και σωστή. Ελπίζουμε ότι αυτή η προσέγγιση θα αποτελέσει παράδειγμα για άλλες χώρες της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ