Και νέο σκάνδαλο στα πάρε δώσε Καρυπίδη – Περιφέρειας Αττικής: Προμήθεια 300.000 μάσκες αντί 268.000 ευρώ!

Η Ocean 8 τροποποίησε τους ΚΑΔ στο καταστατικό της, για να έχει δικαίωμα εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων

Must Read

Σοβαρά ερωτήματα προκαλεί πλέον, σύμφωνα με την αντιπολίτευση, η πολιτική προμηθειών της Περιφέρειας Αττικής.

Λίγες ημέρες αφότου καταγγέλθηκε στη Βουλή επισήμως ότι η πρόσφατη προμήθεια διαγνωστικών μετρήσεων (rapid tests) για τον κορωνοϊό από την Περιφέρεια Αττικής ολοκληρώθηκε με αδιαφανείς διαδικασίες και σε τιμές που χαρακτηρίζονται υπερκοστολογημένες, στη δημοσιότητα ήρθαν νέες ανεξήγητες επιλογές του περιφερειάρχη, Γιώργου Πατούλη.

Συγκεκριμένα, η περιφέρεια εμφανίζεται να έχει συνάψει νέα σύμβαση, για την προμήθεια μασκών ποσού 300.000 ευρώ, με εταιρία συμφερόντων του ίδιου επιχειρηματία, κάτι που εντείνει τις απορίες. Το γεγονός έχει τη σημασία του, καθώς στις σχετικές επισημάνσεις πρωτοστατεί η φιλοκυβερνητική ναυαρχίδα του ΣΚΑΪ.

Όπως σημειώνεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα, πέραν της υπερκοστολόγησης της προμήθειας, η εταιρία, που έχει έδρα τη Νάουσα και ανήκει στον πρόεδρο της ΠΑΕ Άρης, Θεόδωρο Καρυπίδη, ενώ δραστηριοποιείται στο real estate, τροποποίησε τους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας στο καταστατικό της για να έχει δικαίωμα εμπορίας φαρμακευτικών προϊόντων, σε ημερομηνία μεταγενέστερη της σχετικής ανάθεσης από την Περιφέρεια Αττικής!

Δεν κατέθεσε καν προσφορά

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο διαγωνισμός ήταν «κλειστός» και η περιφέρεια κάλεσε την εταιρία συμφερόντων Καρυπίδη Ocean 8 και άλλη μία «ανταγωνίστρια» για την προμήθεια 300.000 μασκών, έναντι του ποσού των 300.000 ευρώ. Η δεύτερη εταιρία (με την επωνυμία Bee Group) δεν κατέθεσε καν προσφορά και ο διαγωνισμός κατέληξε «αυτόματα» στην Ocean 8, για το ποσό των 226.628 ευρώ. Με απλά μαθηματικά, η μία μάσκα κοστολογείται 75 λεπτά με βάση τη συμφέρουσα (όλοι καταλαβαίνουν για ποιον…) συμφωνία.

Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση, παρατηρούν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίες, υπογραμμίζοντας ότι καθημερινά φωτίζονται περιπτώσεις υπερτιμολογήσεων, απευθείας αναθέσεων και συμβάσεων με εταιρίες «φαντάσματα», ερωτούν στη Βουλή:

  • Ως πότε θα καλύπτει ο κ. Βορίδης τον γαλάζιο περιφερειάρχη Αττικής;
  • Ως πότε θα συνεχίσει η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη να ανέχεται, αν όχι να ενθαρρύνει, αυτό το τσουνάμι ρουσφετολογικών πρακτικών, απευθείας αναθέσεων και διασπάθισης του δημόσιου χρήματος;
  • Υπάρχει, τελικά, κάποια διαδικασία στην οποία να εμπλέκεται ο κ. Πατούλης που να μη δημιουργεί ερωτήματα και υπόνοιες σε βάρος του δημόσιου συμφέροντος;

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This