Πέμπτη 13/5/2021

Ο Προκόπης Παυλόπουλος ειδοποιεί τον Μητσοτάκη: καμία υποχώρηση ή υπαναχώρηση στα εθνικά ζητήματα!

Ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί ότι η Ελλάδα θα πρέπει να υπερασπιστεί τα εθνικά της θέματα και τα εθνικά δίκαιά της πάνω στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο δίχως καμία υποχώρηση!

Η Ένωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού τίμησε την διακοσιετηρίδα της Ελληνικής Επανάστασης μ’ ένα αφιερώμα στο νόημα, τα κίνητρα και τα διαχρονικά μηνύματα του Αγώνα.

Στο βίντεο που δημοσιοποίησε η Ε.Α.Α.Σ. συμμετείχαν με εισηγήσεις τους ο τέως Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, ο λυκειάρχης της Ιονίου Σχολής Δρ. Μελέτης Η. Μελετόπουλος, ο ιστορικός ερευνητής Δρ. Γεώργιος Σκλαβούνος, ο Αντγος ε.α. Ιωάννης Κρασσάς και ο Αντγος ε.α. Παναγιώτης Γκαρτζονίκας. Προλόγισε ο Πρόεδρος της Ε.Α.Α.Σ., Αντγος ε.α. Σταύρος Κουτρής.

Ο τ. Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος, στην εισήγησή του για το 1821 είπε (απευθυνόμενος κατά τα φαινόμενα στην κυβέρνηση σχετικά με τις διερευνητικές επαφές με την Τουρκία):

«Αυτό που πρέπει να πάρουμε σαν μεγάλο δίδαγμα από την εποχή εκείνη είναι ότι εμείς οι Έλληνες σήμερα σ’ αυτούς τους δύσκολους, ταραγμένους καιρούς –και που μπορεί να γίνουν ακόμα πιο δύσκολοι στο μέλλον- έχουμε το χρέος να θωρακίσουμε το κύρος αυτού του τόπου, του λαού, του έθνους. Για να το πράξουμε αυτό –και μέσα στη συγκυρία στην οποία ζει η Ελλάδα και μέσα στο διεθνές πλαίσιο- η Ελλάδα θα πρέπει να υπερασπιστεί τα εθνικά της θέματα και τα εθνικά δίκαιά της πάνω στο ευρωπαϊκό και το διεθνές δίκαιο δίχως καμία υποχώρηση!

Πρέπει να δείξει η Ελλάδα ότι πιστεύει στις δυνάμεις της, ότι θα επιβάλλει το σεβασμό και της ιστορίας της και του μέλλοντός της. Αυτό πρέπει να το πράξουμε: να υπερασπιστούμε τα εθνικά μας θέματα και τα εθνικά μας δίκαια χωρίς ίχνος υποχώρησης ή υπαναχώρησης.»

Δείτε το σχετικό βίντεο κλικάροντας εδώ:

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ