Κυριακή 25/7/2021

Πάλι η Ελλάδα του φταίει του Ακάρ! Απείλησε και με διχοτόμηση της Κύπρου!

Κοιμάται και ξυπνάει με τον φόβο της Ελλάδας!

Ακόμη και για την… κλιματική αλλαγή είναι ικανός να κατηγορήσει την Ελλάδα ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ. Ο οποίος εμφανίστηκε έξαλλος μετά την κοινή δήλωση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ.

Και μπορεί οι Ευρωπαίοι να χάιδεψαν πάλι την Άγκυρα και να της έδωσαν πίστωση χρόνου, αλλά αυτό δεν αρκεί για τον Ακάρ που μάλιστα επέπληξε την ΕΕ και την κατηγόρησε ότι δείχνει αλληλεγγύη στην Ελλάδα και καθιστά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις ευρωπαϊκό πρόβλημα.

«Όπως έχει αναφέρει πολλές φορές ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας μας, η ΕΕ είναι για μας ένας στρατηγικός στόχος. Για αυτό δεν πρέπει κανείς να έχει αμφιβολία. Τις σχέσεις μας με την ΕΕ, επιθυμούμε να τις προχωρήσουμε με εποικοδομητικά και απτά βήματα. Στο θέμα αυτό έχουνε γίνει και γίνονται διάφορες συζητήσεις. Διαμέσου των σχέσεων Τουρκίας Ελλάδας ενδεχομένως εμφανίζονται κάποια προβλήματα σε σχέση με την ΕΕ. Εμείς αυτό που πάντα επισημαίνουμε στους ομολόγους μας, είναι ότι δεν πρέπει με κανένα τρόπο οι σχέσεις της Ελλάδας με την Τουρκία να καθίστανται πρόβλημα με την ΕΕ, ότι αυτό η ΕΕ δεν πρέπει να το ανέχεται, δεν πρέπει να προσεγγίζει τα θέματα με αλληλεγγύη, ενώ προσδοκούμε να είναι αμερόληπτη, αντικειμενική και να διασφαλίσει μια αμερόληπτη συμβολή στην επίλυση των θεμάτων»!

Δεν έχασε και την ευκαιρία να επιτεθεί και στην Κύπρο, κάνοντας σαφή αναφορά για διχοτόμηση:

«Γνωρίζετε τις συνομιλίες που διεξάγονται 10 χρόνια με την Κύπρο. Από εκεί δεν έγινε δυνατό να βγει αποτέλεσμα. Πρέπει όλοι να κατανοήσουν πώς ήρθε πλέον καιρός για συζήτηση για δύο ξεχωριστά ανεξάρτητα κράτη. Προσδοκούμε από όλους υπό αυτή την έννοια να συμβάλλουν στην οδό της επίλυσης»!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ