Τρίτη 3/8/2021

Τι συμβαίνει με το μεγάλο σκάνδαλο σε βάρος του ΕΦΚΑ κυρία Στρατινάκη;

Προχωρά η διερεύνηση του σκανδάλου;

Μιλάμε φυσικά για την κατάχρηση – μαμούθ του προγράμματος επιδότησης Συν-Εργασία από τηλεοπτικό γνωστό παρουσιαστή, όπου σύμφωνα με άρθρο του Νίκου Καρούτζου στο bankingnews.gr εγείρει ζητήματα πολύ βαριών ποινικών ευθυνών για όσους αποδειχθεί ότι εμπλέκονται στην εξαπάτηση του Ελληνικού Δημοσίου.
Η γενική γραμματέας Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Άννα Στρατινάκη, οπωσδήποτε γνωρίζει την συγκεκριμένη υπόθεση, για την οποία παρότι έχουν περάσει μήνες, δεν γνωρίζουμε τι ακριβώς έχει συμβεί.

Ο Υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης από την έναρξη του προγράμματος συνεργασία είχε δώσει εντολή στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ να προβούν σε ελέγχους ώστε να αποφευχθούν φαινόμενα εξαπάτησης του δημοσίου και φαίνεται πως δικαιώθηκε. Απομακρύνθηκε όμως από το υπουργείο και πλέον η ευθύνη για την διαλεύκανση της υπόθεσης βαρύνει τον Κ. Χατζηδάκη. Και φυσικά την κυρία Άννα Στρατινάκη. Οι οποίοι υποχρεούνται να πράξουν τα δέοντα για να διασφαλίσουν το δημόσιο συμφέρον.

Το σκάνδαλο μάλιστα ήταν τέτοιας έκτασης, ώστε οι ελεγκτές του ΕΦΚΑ δεν πίστευαν στα μάτια τους όταν διαπίστωσαν ότι οι μισθοί του εν λόγω παρουσιαστή από 1000 ευρώ που ήταν αθροιστικά μέσω δύο εταιριών τον Μάιο 2020 στην κυριολεξία απογειώθηκαν στα 340.000 ευρώ μηνιαίως!

Αμέσως σήμανε συναγερμός και με εντολή του Υπουργού Εργασίας πάγωσαν οι πληρωμές μετά το τέλος Αυγούστου ενώ ο έλεγχος διευρύνθηκε και σε άλλες εταιρίες.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του bankingnews ο εν λόγω παρουσιαστής εμφανίστηκε τον Οκτώβριο 2020 με βάση τις δηλώσεις του να έχει μισθό 170.000 ευρώ ως εργαζόμενος εταιρίας τηλεοπτικών παραγωγών η οποία λειτουργεί για λογαριασμό τηλεοπτικού σταθμού που έχει εμβέλεια στην Περιφέρεια Αττικής.  Μάλιστα η εταιρία που δήλωσε το μισθό αυτό σχετίζεται με τον αφανή ιδιοκτήτη του τηλεοπτικού σταθμού.

Την ίδια στιγμή στην ίδια εταιρία παραγωγής σε άλλα τουλάχιστον 4 άτομαοι μισθοί εκτοξεύτηκαν από τα 500 ευρώ σε 70.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ τον Οκτώβριο. Με βάση τις δηλώσεις αυτές ο παρουσιαστής αλλά και οι υπόλοιποι θα έπρεπε να εισπράξουν από το ελληνικό δημόσιο ως επιδότηση πάνω από 100.000 ευρώ μέσω του προγράμματος ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ.

Και… Ραδιόφωνο

Όμως το… κόλπο δεν περιορίστηκε στην εταιρία παραγωγής αλλά επεκτάθηκε και σε ραδιοφωνικό σταθμό του οποίου ηγείται ο εν λόγω παρουσιαστής. Και εκεί τον Οκτώβριο δηλώθηκε μισθός άλλα 170.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ