Σάββατο 8/5/2021

Φουλ επίθεση της κυβέρνησης στην Επιτροπή των ειδικών! Μετακυλύει όλες τις ευθύνες στους λοιμωξιολόγους

Αποποίηση των ευθυνών με κάθε τρόπο από το Μαξίμου

Τριγμούς προκαλεί η αποτυχία στη διαχείριση του δεύτερου και του τρίτου κύματος κορωνοϊού, με την Κυβέρνηση να συνεχίζει τη διαρκή απόδοση των ευθυνών (όλων και των δικών της) σε κάποιον άλλον, για τα αποτυχημένα μέτρα που έχουν ληφθεί και το αέναο lockdown.

Εκτός από τους πολίτες λοιπόν, για όλα φταίει τελικά η Επιτροπή εμπειρογνωμόνων (σύμφωνα με το νέο κυβερνητικό αφήγημα). Όπως έγραψε και ο κύριος Μάξιμος νωρίτερα, «τέρμα οι φιλοφρονήσεις… Ο πρωθυπουργός θεωρεί την επιτροπή και τους επιστήμονες υπεύθυνους για την κατάρρευση τόσο του συστήματος υγείας, όσο φυσικά και της οικονομίας που οδηγεί σε απόγνωση την κοινωνία».

Οι δηλώσεις του νέου κυβερνητικού frontman, Άκη Σκέρτσου ήταν απόλυτα σαφείς ως προς το ποιος φταίει (πάντα σύμφωνα με την κυβερνητική αποποίηση ευθυνών) που έχουμε φτάσει σε αυτή την κατάσταση. Σε ερώτηση για το αν η κυβέρνηση επιβάλλει την άποψή της στην επιτροπή των ειδικών, απάντησε το εξής:

«Όχι δεν υπάρχει κανένα καπέλωμα της επιτροπής, υπάρχει ενημέρωση της επιτροπής από την κυβέρνηση και τους αρμόδιους υπουργούς για τα δεδομένα, από εκεί και πέρα η επιτροπή εξετάζει με επιστημονικό τρόπο και κριτήρια όλα αυτά τα δεδομένα και εισηγείται στην κυβέρνηση τα μέτρα, τα οποία και εφαρμόζουμε. Το lockdown έτσι όπως έχει εφαρμοσθεί από τον Φεβρουάριο, αποτελεί εισήγηση της επιτροπής, η συνέχισή του, η τροποποίηση των μέτρων αποτελούν εισηγήσεις της επιτροπής, τις οποίες η κυβέρνηση ακούει και εφαρμόζει».

Και δεν έμεινε εκεί ο κ. Σκέρτσος, συνέχισε να επισημαίνει ουσιαστικά ότι η ευθύνη ανήκει στην Επιτροπή: «… οι μικρές ανάσες ελευθερίας έχουν ως στόχο να οδηγήσουν σε υψηλότερο βαθμό συμμόρφωσης, να μπορέσει η κοινωνία και η οικονομία να λειτουργήσει λίγο καλύτερα και να εφαρμόσει καλύτερα τα μέτρα που εισηγείται η επιτροπή».

Όλα η Επιτροπη τα κάνει λοιπόν και η άβουλη και αδύναμη κυβέρνηση απλά εφαρμόζει τα όσα της λένε οι επιστήμονες χωρίς να παρεμβαίνει καθόλου…

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΣΧΟΛΙΑΣΕ ΤΟ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ