Τρίτη 27/7/2021

Έκτακτο βοήθημα για τις επιχειρήσεις που παραμένουν κλειστές (και) τον Απρίλιο ανακοίνωσε η Πελώνη

Η κυβέρνηση προσπαθεί απεγνωσμένα να χρυσώσει το χάπι για τους επιχειρηματίες, μετά το μπάχαλο που προκάλεσε με το άνοιγμα του λιανεμπορίου

Έκτακτη χρηματική ενίσχυση για τις πληττόμενες επιχειρήσεις προανήγγειλε σήμερα Κυριακή η Κυβερνητική Εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη, σε μια προσπάθεια, προφανώς, της κυβέρνησης να… χρυσώσει το χάπι για τους επιχειρηματίες, μετά το μπάχαλο των τελευταίων 24ώρων με το επερχόμενο άνοιγμα του λιανεμπορίου!

Ειδικότερα, η κα Πελώνη ανέφερε πως «αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο, με κυβερνητική εντολή», με το βοήθημα, σύμφωνα με πληροφορίες, να φτάνει κατά μέσο όρο τις 2.000 ευρώ για κάθε επιχείρηση.

  • Δείτε επίσης:

Αποζημίωση ύψους 5.000 ευρώ για τους εμπόρους σε Θεσσαλονίκη, Αχαΐα, Κοζάνη ζητούν οι περιφερειάρχες
Κηδειόχαρτο από τον Εμπορικό Σύλλογο Πάτρας: «Να μην επιτραπεί η μετατροπή της Πάτρας σε νεκρή πόλη»
Στα χαρακώματα οι έμποροι σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κοζάνη: Πάρτε πίσω την απαράδεκτη απόφαση, αλλιώς… (video)
Θεόδωρος Βασιλακόπουλος: «Υπερβολική η απόφαση της Επιτροπής να μην ανοίξει το λιανεμπόριο σε ορισμένες περιοχές»

Στην ίδια ανακοίνωση, εξάλλου, απαντώντας στον Αλέξη Τσίπρα, σημειώνει: «Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας, αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου. Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τούς επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Κυβερνητικής Εκπροσώπου:

«Για άλλη μια φορά ο κ. Τσίπρας αντί να προτείνει, βρίζει. Αντί να ασκεί θεσμική κριτική, ακολουθεί ρητορική καφενειακού επιπέδου.

Ως προς τους χαρακτηρισμούς, τους επιστρέφουμε ακέραιους. Η χώρα ατύχησε σε μια πρωτοφανή υγειονομική κρίση, να έχει αυτή την αξιωματική αντιπολίτευση. Κρίμα.

Σε ό,τι αφορά τις αποφάσεις για τη Θεσσαλονίκη, την Κοζάνη και την Αχαΐα ήταν εισήγηση των ειδικών, τους οποίους η κυβέρνηση ακούει.

Ας μας πει λοιπόν ο κ. Τσίπρας: Πρέπει να εμπιστευόμαστε τη γνώμη των επιστημόνων;

Ή ο ίδιος θέλει να τους ακούει μόνο όποτε οι εισηγήσεις του αρέσουν και δεν συνεπάγονται δυσάρεστες αποφάσεις;

Η κυβέρνηση έχοντας ως πρώτη προτεραιότητα τη δημόσια υγεία, στηρίζει με κάθε τρόπο όσους πλήττονται.

Αύριο το πρωί η κυβέρνηση ανακοινώνει επιπλέον μέτρο που θα αφορά τις επιχειρήσεις σε όλη τη χώρα, που θα παραμείνουν κλειστές το μήνα Απρίλιο με κυβερνητική εντολή».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ