Δ. Αυγέρη: Eπίκαιρη ερώτηση για έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών που «έπεσαν» στο καθήκον (video)

Επιτέλους «απάντηση» της κυβέρνησης, τρεις μήνες μετά το σχετικό ερώτημα που είχαν καταθέσει 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ...

Must Read

Την «έμπρακτη αναγνώριση από την πολιτεία της προσφοράς των υγειονομικών που χάθηκαν στη μάχη ενάντια στην πανδημία» ζήτησε ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, μέσω της Αναπληρώτριας Τομεάρχη Υγείας, Βουλευτή Β’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρας Αυγέρη

Η κυβέρνηση, απαντώντας δια του αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στην επίκαιρη ερώτηση της Δώρας Αυγέρη, αναγκάστηκε να παραδεχθεί αυτό που θα έπρεπε να κάνει ήδη εδώ και καιρό: να δεσμευθεί για την έμπρακτη αναγνώριση της προσφοράς των υγειονομικών που έπεσαν στη μάχη κατά του κορωνοϊού και την έμπρακτη στήριξη των οικογενειών τους. Με την επίκαιρη ερώτησή της, η Δώρα Αυγέρη επανάφερε το ερώτημα που είχαν καταθέσει με πρωτοβουλία της 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και στην οποία το Υπουργείο Υγείας δεν είχε δώσει απάντηση ή κάποιο σημάδι ανάληψης πρωτοβουλίας από πλευράς της.

«Σας υποβάλαμε μια ερώτηση, η οποία παραμένει ακόμη και σήμερα αναπάντητη, όπως και οι περισσότερες ερωτήσεις τις οποίες υποβάλλουμε. Έχει να κάνει με την έμπρακτη αναγνώριση από την πλευρά της Πολιτείας της προσφοράς των υγειονομικών που έπεσαν πάνω στο καθήκον. Αφορά στην συμπαράσταση της Πολιτείας στους συγγενείς τόσο των μόνιμων εργαζόμενων στο ΕΣΥ, όσο και των επικουρικών ή συμβασιούχων, που έχασαν την ζωή τους στο πεδίο της μάχης ενάντια στον Covid-19.

»Καθ’ όλη τη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης το προσωπικό όλων των ειδικοτήτων που υπηρετεί σε νοσοκομεία και υγειονομικές μονάδες, δίνει την πιο γενναία μάχη μέσα σε έκτακτες πολεμικές συνθήκες. Δίνει άνιση μάχη διακινδυνεύοντας την υγεία και την ίδια του την ζωή. Σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία έχουμε καταφέρει να συγκεντρώσουμε, αυτοί οι άνθρωποι δεν είναι περισσότεροι από 30. Υγειονομικοί, εργαζόμενοι του ΕΣΥ που έχασαν την ζωή τους μαχόμενοι. Αυτοί άφησαν πίσω τους παιδιά, συζύγους, γονείς. Είναι επιβεβλημένο να παρέμβει η Πολιτεία και να στηρίξει εμπράκτως τις οικογένειες όσων χάνουν την ζωή τους», ανέφερε στην πρωτολογία της η Δώρα Αυγέρη.

Εξηγήσεις για την απρονοησία, την απροθυμία και τις καθυστερήσεις της κυβέρνησης

Εξηγήσεις για την κυβερνητική απρονοησία, απροθυμία και τις καθυστερήσεις όλο αυτό το διάστημα δεν έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας. Δήλωσε, ωστόσο, από του βήματος της Βουλής ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε οποιαδήποτε νομοθετική παρέμβαση χρειάζεται προς την κατεύθυνση βελτίωσης του υφιστάμενου νομικού πλαισίου για την αναγνώριση ευεργετημάτων στα μέλη των οικογενειών των υγειονομικών που χάθηκαν, μόνιμων, αλλά και επικουρικών ή συμβασιούχων

«Είναι ευχάριστη η είδηση που δίνετε, αλλά αλήθεια γιατί χρειάστηκε να μεσολαβήσει τόσος χρόνος από την αρχική ερώτηση που υποβάλαμε 46 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, για να έρθετε τώρα εδώ μετά από τρεις μήνες, μετά από δική μου επίκαιρη ερώτηση για να απαντήσετε σε αυτό; Αυτή την απάντηση την οφείλετε στους συγγενείς των υγειονομικών τους οποίους αφήσατε στην μοίρα τους.

»Για παράδειγμα, η σύζυγος του 15ου υγειονομικού που έχασε τη ζωή του, του υγειονομικού από τη Φλώρινα, καταγγέλλει ότι από την πλευρά της Πολιτείας όχι μόνο δεν υπήρξε καμία έμπρακτη αναγνώριση της ηρωικής προσπάθειας των δικών τους, αλλά δεν υπήρξαν ούτε καν συλλυπητήρια από την Πολιτεία. Κρατώ, όμως, ότι δεσμεύεστε για το ελάχιστο που πρέπει να αποδώσει η Πολιτεία σε αυτούς τους ανθρώπους που έφυγαν ή ενδεχομένως και θα φύγουν. Όσο αυτός ο πόλεμος είναι ακόμη ανοιχτός», τόνισε στη δευτερολογία της η Δώρα Αυγέρη.

  • Δείτε το σχετικό βίντεο:

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This