«Αρπάχτηκαν» Δένδιας και Τσαβούσογλου! Προκλητικός και εκτός ορίων ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Συνεργάτες του Τσαβούσογλου δεν επέτρεπαν στον Έλληνα ΥΠΕΞ να απαντήσει!

Must Read

Νίκος Δένδιας και ο Τούρκος ομόλογός του Μεβλούτ Τσαβούσογλου προχώρησαν σε κοινές δηλώσεις, μετά τη συνάντηση που είχαν. Είχε προηγηθεί η συνάντηση και με τον Ταγίπ Ερντογάν.

Ο Νίκος Δένδιας ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου που τον προσκάλεσε στο δείπνο ιφτάρ, ενώ μετέφερε τις ευχές του Κυριάκου Μητσοτάκη για την έναρξη του ραμαζανιού.

«Χαίρομαι που οι συναντήσεις πραγματοποιούνται ειλικρινά σε θετική ατμόσφαιρα. Πιστεύω ότι τα προβλήματα θα επιλυθούν μέσω εποικοδομητικού διαλόγου», είπε ο Τσαβούσογλου υποστηρίζοντας ότι οι προκλητικές δηλώσεις πρέπει να αποφεύγονται! Έκανε λόγο για διαφορές στο Αιγαίο και αναφέρθηκε και στο Κυπριακό, ενώ δεν έχασε την ευκαιρία να θέσει θέμα «τουρκικής μειονότητας» στη Θράκη, αλλά και την αποστρατικοποίηση στα νησιά μας!

Ο Νίκος Δένδιας από τη μεριά του έθεσε όλα τα ζητήματα και απάντησε στον προκλητικό Τσαβούσογλου. Επαναλαμβάνοντας ότι στην Ελλάδα υπάρχει μουσουλμανική μειονότητα την οποία αναγνωρίζει η συνθήκη της Λωζάνης, που την έχει υπογράψει και η Τουρκία. Αναφέρθηκε επίσης στην μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τζαμί, αλλά και στις υπερπτήσεις των τουρκικών μαχητικών και τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας. Μίλησε για την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και τόνισε ότι η Ελλάδα το απεύχεται αλλά αν προκληθεί θα απαντήσει. Πρόσθεσε ότι η Ελλάδα διάκειται θετικά στο θέμα των ελεύθερων θεωρήσεων, αλλά υπό τον απαράβατο όρο του σεβασμού των ευρωπαϊκών κεκτημένων που περιλαμβάνουν το σεβασμό των συνόρων και της εδαφικής ακεραιότητας. Και υπενθύμισε πως η Τουρκία συνεχίζει να μην αποδέχεται το Δίκαιο της Θάλασσας.

Βγήκε από τα ρούχα του ο Τσαβούσογλου που πήρε ξανά τον λόγο!

Ο Τσαβούσογλου, ενώ δεν είθισται, πήρε εκ νέου τον λόγο για να απαντήσει στον Έλληνα ΥΠΕΞ, κάνοντας μάλιστα λόγο για… προκλήσεις! «Δεν έκανα καμία προκλητική δήλωση κατά της Ελλάδας. Όμως ο ομόλογος μου έχει κάνει προκλητικές δηλώσεις, που δεν μπορούμε να αποδεχτούμε αυτό που λέτε ότι η Τουρκική Δημοκρατία παραβιάζει ζητήματα στο Αιγαίο. Όταν το θέτετε ενώπιον του Τύπου είμαι έτοιμος να απαντήσω. Όσο για τις μειονότητες, εμείς αποδεχόμαστε ως Ρωμιούς Ορθόδοξους και δεν γίνεται εσείς να μην αποδέχεστε τους ανθρώπους που δηλώνουν μόνοι τους ότι είναι τουρκικής καταγωγής, δηλώνουν αυτό που αισθάνονται και αυτό δεν θα πρέπει να καταπατηθεί εν ονόματι οποιασδήποτε συμφωνίας. Καταπατάτε τα ανθρώπινα δικαιώματα»!

«Εμμένουμε στην αρχή του δίκαιου διαμερισμού. Αν αναφερθούμε στη Συνθήκη της Λωζάννης, θα πρέπει να μιλήσουμε και για την αποστρατικοποίηση νησιών. Αναφέρεστε σε αυτά που σας συμφέρουν. Υπάρχουν ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών. Έχουμε αποφασίσει να επιλύσουμε τα ζητήματα μας με τον διάλογο. Πρέπει να αποφασίσετε αν θα συνεχίσουμε αυτόν τον καβγά με αυτόν τον τρόπο, ή θα κρατήσουμε ανοιχτούς τους διαύλους επικοινωνίας» δήλωσε ο Τσαβούσογλου!

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This