Ακόμα να «χωνέψει» ο Τσαβούσογλου τα όσα του έσουρε ο Δένδιας – Προπαγανδιστική επίθεση από τα κατεχόμενα

Ναι στα δύο κράτη, όχι στα ψηφίσματα του ΟΗΕ και στην ΕΕ!

Must Read

Ρεσιτάλ παράκρουσης για μια ακόμη φορά έδωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος από τα κατεχόμενα εξαπέλυσε επίθεση στον Νίκο Δένδια, μην μπορώντας προφανώς να… χωνέψει τα όσα του έσουρε ο Έλληνας ΥΠΕΞ. Σε ότι αφορά το Κυπριακό, η Τουρκία εμμένει στη λύση των δύο κρατών αγνοώντας τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και απορρίπτοντας την παρουσία της ΕΕ στην συνάντηση της Γενεύης!

Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών υποστήριξε ότι ο κ. Δένδιας άρχισε να λέει ψέματα στη συνέντευξη Τύπου και αφού προηγουμένως είχε ζητήσει να μην θιχτούν θέματα αντιπαράθεσης, αλλά ξέχασε να αναφέρει ότι αυτός ήταν που άναψε το φιτίλι με τις προκλητικές αναφορές του.

«Είδαμε την επίσκεψη του Νίκου Δένδια στην Άγκυρα ως σημαντική συνάντηση. Πραγματοποιήσαμε εκτενείς συναντήσεις μαζί του. Θεωρήσαμε ότι ήταν μια ευκαιρία να μαλακώσουμε το περιβάλλον. Ερχόμενοι στη συνέντευξη τύπου, υπήρχε ένα αίτημα από τον κ. Δένδια και την ομάδα του ως εξής: Δεν θα θίξουμε θέματα που θα προκαλέσουν αντιπαραθέσεις στη συνέντευξη τύπου, περιμένουμε την ίδια προσέγγιση από εσάς. Ο κ. Δένδιας άρχισε να λέει ψέματα και κατηγόρησε τη χώρα μας με ψευδείς κατηγορίες», είπε ο Τσαβούσογλου.

Και πρόσθεσε: «Εμείς, ως οικοδεσπότες, δείξαμε την απαραίτητη ευγένεια. Όλα όσα είπαμε στη συνέντευξη τύπου ήταν εποικοδομητικά. Ο Δένδιας ξεπέρασε τα όρια και έδωσα την απαραίτητη απάντηση».

«Οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν ωφέλησαν και δεν θα ωφελήσουν τη διαδικασία»

«Μέσα από περισσότερες από πέντε δεκαετίες συνομιλιών για την επίλυση του Κυπριακού, η ελληνική πλευρά απέρριψε όλες τις προτάσεις λύσης», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

«Σε αυτά τα 53 χρόνια, η Τουρκία και η ΤΔΒΚ βρίσκονται σε εξαιρετικά εποικοδομητική προσέγγιση και έδειξαν καλή πρόθεση, αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά που δεν θέλει να μοιραστεί τίποτα με τους Τουρκοκύπριους και η Ελλάδα που την υποστηρίζει απέρριψε όλες τις λύσεις, είτε που προτάθηκαν, είτε με δημοψήφισμα», δήλωσε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον ψευδο-ΥΠΕΞ Ταχσίν Ερτουγρουλόγλου στη Λευκωσία.

Ο Τσάβουσογλου είπε ότι στο τέλος αυτών των διαπραγματεύσεων οι Ελληνοκύπριοι ανταμείφθηκαν, ενώ οι Τουρκοκύπριοι τιμωρήθηκαν. «Δεν έχουμε πλέον ανοχή σε αυτό. Επομένως, προτείνουμε μια λύση δύο κρατών που βασίζεται στην ισότιμη κυριαρχία», είπε.

Είπε ακόμα ότι η τελευταία συνάντηση πριν πάει στη Γενεύη για την συνάντηση 5+1 για το Κυπριακό θα πραγματοποιηθεί στην Άγκυρα και μετά θα πάνε μαζί στην Ελβετία. «Εάν υπάρχει κοινό έδαφος, οι διαπραγματεύσεις μπορεί να ξεκινήσουν με νέες παραμέτρους», δήλωσε ο Τσάβουσογλου, προσθέτοντας ότι οι υπάρχουσες παράμετροι, όπως οι αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, δεν ωφέλησαν και δεν θα ωφελήσουν τη διαδικασία.

Μετά το τέλος της συνάντησης στα κατεχόμενα, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σχολίασε ακόμα: «Θα συνεχίσουμε πάντα να υπερασπίζουμε τον εθνικό μας σκοπό για την Κύπρο και θα συνεργαζόμαστε με βάση τη λύση δύο κρατών».

Έβγαλε γλώσσα και ο «κατοχικός ΥΠΕΞ»

Από την πλευρά του, ο Ερτουγρουλόγλου συνεχάρη και ευχαρίστησε τον Τσαβούσογλου για την «σοβαρή στάση και τις σωστές απόψεις που έδειξε απέναντι στις απρόσεκτες, κακομαθημένες και επιθετικές παρατηρήσεις του υπουργού Εξωτερικών της Ελλάδας Νίκου Δένδια».

Είπε ότι ο λόγος και η στάση του Έλληνα υπουργού που «απειλούσε την πατρίδα μας» με την κάρτα της ΕΕ «αποδεικνύει πόσο σωστή και σωστή είναι η στάση μας για το γιατί η ΕΕ δεν πρέπει να βρίσκεται στο τραπέζι στη συνάντηση των 5+1» που έχει προγραμματιστεί για τα τέλη Απριλίου .

«Όπως φαίνεται, η ΕΕ δεν είναι μια αμερόληπτη και αντικειμενική Ένωση που μπορεί να συμβάλει θετικά στο ζήτημα, αντίθετα, είναι μια Ένωση εναντίον μας με την τρέχουσα δομή των μελών της και δεν υπάρχει θέση για αυτήν στο τραπέζι», είπε ο Ερτουγρουλόγλου.

Και πρόσθεσε: «Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποφασίσει εάν θα συνεχίσει τις διακρίσεις εις βάρος του τουρκοκυπριακού λαού». Για να δημιουργηθεί μια «νόμιμη Κύπρος» εκεί, είπε ο Ερτουγρουλόγλου, πρέπει πρώτα να γίνει αποδεκτό ότι υπάρχουν «δύο ξεχωριστές».

Για να καταλήξει: «Εάν υπάρχουν δύο χωριστές Κύπρος, μία νόμιμη Κύπρος μπορεί να είναι στην ημερήσια διάταξη».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This