Κι όμως υπάρχει (ακόμη) εγχώρια αμυντική βιομηχανία!

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας αναφέρθηκε στη σύσταση και ανάληψη θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας & Βιομηχανίας

Must Read

Την κατάθεση κοινής πρότασης από τον Σύνδεσμο Ελλήνων Κατασκευαστών Αμυντικού Υλικού (ΣΕΚΠΥ) και την Ένωση Ελληνικών Εταιρειών Αεροδιαστημικής & Άμυνας (ΕΕΛΕΑΑ) για την ενίσχυση της εγχώριας βιομηχανικής συμμετοχής στο πλαίσιο των εξοπλιστικών προγραμμάτων του υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανακοίνωσε ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Μάλιστα, η εν λόγω ανακοίνωση έγινε στο πλαίσιο απάντησης του ΥΕΘΑ σε ερώτηση των βουλευτών του Κινήματος Αλλαγής Βασίλη Κεγκέρογλου και Γιώργου Φραγγίδη, σχετικά με τη σύσταση και ανάληψη θεσμικού ρόλου του Συμβουλίου Αμυντικής Έρευνας, Τεχνολογίας & Βιομηχανίας (ΣΑΕΤΒ).

Ο υπουργός αναφέρθηκε επίσης στο εθνικό και ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο που διέπει την ανάθεση έργου στην εγχώρια βιομηχανία και τους περιορισμούς που υφίστανται. Τέλος, επισήμανε τις προοπτικές που διανοίγει η συμμετοχή των εγχώριων βιομηχανικών φορέων στα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά προγράμματα έρευνας και βιομηχανικής ανάπτυξης (European Defence Fund και European Defence Industrial Development Programme), καθώς και τα διακρατικά προγράμματα συνεργασίας (PESCO).

Ατυχώς στην απάντησή του ο υπουργός δεν επανέλαβε τους νεολογισμούς που είχε διατυπώσει κατά τη συζήτηση για την προμήθεια των μαχητικών Rafale, προκειμένου να αιτιολογήσει την παντελή έλλειψη πρόβλεψης έργου για την εγχώρια αμυντική βιομηχανία σε συμβάσεις που έχουν ανατεθεί.

Απαντώντας σε έτερη ερώτηση του Γ. Φραγγίδη, βουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος αναφέρθηκε στην αξιολόγηση από τις αρμόδιες υπηρεσίες της επιστολής προσφοράς και αποδοχής (LOA) που απέστειλαν οι ΗΠΑ, ως απάντηση σε ελληνικό αίτημα (LOR) προμήθειας έως 1.200 μεταχειρισμένων τεθωρακισμένων τροχοφόρων οχημάτων Αναγνώρισης (ΤΤΟΑ) Μ1117 Guardian.

Αποστολή επιτροπής για επιθεώρηση οχημάτων

Επίσης ανέφερε ότι για το προσεχές διάστημα, έπειτα από συνεννόηση με τους Αμερικανούς, έχει εκ νέου προγραμματιστεί η αποστολή επιτροπής του Στρατού Ξηράς στη Γερμανία για την επιθεώρηση των οχημάτων που βρίσκονται εκεί. Ταυτόχρονα ο υπουργός διευκρίνισε ότι η αποστολή της επιτροπής, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί, δεν υλοποιήθηκε λόγω των περιορισμών της υγειονομικής κρίσης.

Με αυτόν τον τρόπο διέψευσε και τις πληροφορίες που παρουσίαζαν ως υπεύθυνη τη Γενική Διεύθυνση Αμυντικών Εξοπλισμών και Επενδύσεων (ΓΔΑΕΕ) για την καθυστέρηση μετάβασης της επιτροπής στη Γερμανία.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This