Δευτέρα 2/8/2021

Πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης «έσβησε» τον Χαρίλαο Τρικούπη για τις πτωχεύσεις!

Μάλλον πρέπει να ανησυχούμε...

Στη συνέντευξή του στον Αντώνη Σρόϊτερ, χθες Πέμπτη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης -αν δεν το παρατηρήσατε δείτε το video, αξίζει τον κόπο- μιλώντας για τις πτωχεύσεις έστειλε «αδιάβαστο» τον Χαρίλαο Τρικούπη.

Ήταν, σύμφωνα με στοιχεία της εποχής, 10 Δεκεμβρίου του 1893, όταν ο Χαρίλαος Τρικούπης, ως πρωθυπουργός, ανακοινώνοντας στη Βουλή την αδυναμία του Ελληνικού Κράτους να αποπληρώσει το θηριώδες –και τότε, αλλά όχι όσο σήμερα επί Κυριάκου Μητσοτάκη- δημόσιο χρέος αναφώνησε με «πένθιμους» τόνους: «Δυστυχώς επτωχεύσαμεν». Φράση που παραμένει ιστορική και δυσοίωνη ακόμη και σήμερα.

Ή μήπως όχι; Θέτουμε το ερώτημα γιατί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, στη χθεσινή συνέντευξή του στον Alpha και στον Αντώνη Σρόϊτερ, «θεοποίησε» την πτώχευση! Ναι, όπως διαβάζετε.  Πιο συγκεκριμένα ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι, επί των ημερών του, η πτώχευση δεν είναι καταστροφή. Είναι «ένα νέο ξεκίνημα, μια νέα ευκαιρία»!!

Κάπως έτσι ο απόφοιτος του Χάρβαρντ πρωθυπουργός μας Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέπει του σημερινούς επιχειρηματίες της Ελλάδας: «Να κηρύξετε πτώχευση για να δείτε άσπρες μέρες»…

Ελέγχονται οι πληροφορίες ότι μετά τη δήλωση Μητσοτάκη ακούστηκαν να «τρίζουν» τα οστά του αείμνηστου Χαρίλαου Τρικούπη. Αντιθέτως, είναι απολύτως σίγουρο ότι άρχισαν κάποιοι να ρωτάνε ποιο ήταν το θέμα του μεταπτυχιακού του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Χάρβαρντ και αν έκανε από τότε παρέα με τον «αστέρα» της νομικής Γιώργο Γεραπετρίτη…..

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ