Κυριακή 16/5/2021

Γιατί προκλήθηκε σάλος με τη δήλωση Τσίπρα για «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων της AstraZeneca; (video)

Το κομμένο βίντεο που προκάλεσε χαμό στο Twitter

Επίθεση στην αξιωματική αντιπολίτευση βασισμένη σε κομμένο βίντεο από τον τρολ λογαριασμό Ομάδα Αλήθειας έκανε η κυβέρνηση, με αφορμή το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα από τη συνέντευξή του στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» και τον Γιώργο Παπαδάκη.

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για το «ξεστοκάρισμα» των εμβολίων της AstraZeneca έγινε viral στο Twitter ωστόσο το αποτέλεσμα ήταν να μεταφραστεί με τέτοιο τρόπο που «συμφέρει» για να ξεκινήσει μια νέα πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση.

Όπως όλοι γνωρίζουν μετά τα περιστατικά που έγιναν γνωστά για σπάνιες επιπλοκές με θρομβώσεις που παρουσιάστηκαν σε μεγάλες ηλιακές, υπήρξε κλίμα δυσπιστίας και φόβου πολλών ηλικιωμένων οι οποίοι ζητούσαν από φαρμακοποιούς να αλλάξουν το σκεύασμα του εμβολίου τους με κάποιο άλλο εκτός από αυτό της AstraZeneca. Αποτέλεσμα ήταν πολλοί από αυτούς να μην μπορούν και τελικά να απέχουν από τον εμβολιασμό.

Η κίνηση της κυβέρνησης να ανοίξει την πλατφόρμα του εμβολιασμού για τους 30άρηδες αρκετά νωρίτερα, βασίστηκε σύμφωνα με τον πρωθυπουργό στην καλή τους θέληση να φέρουν πιο κοντά τις νεαρότερες ηλικίες στην ιδέα του εμβολιασμού. Όλοι γνώριζαν όμως ότι τα εμβόλια της AstraZeneca έμεναν στο ράφι όσο οι ηλικιωμένοι απομακρύνονταν φοβισμένοι. Ταυτόχρονα οι 30αρηδες δεν έχουν δικαίωμα αλλαγής του εμβολίου, καθώς είναι υποχρεωμένοι να λάβουν μόνο το συγκεκριμένο σκεύασμα.

Το γεγονός μάλιστα είχε παραδεχτεί και ο Μάριος Θεμιστοκλέους: «Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει αύριο, Μεγάλη Τρίτη, ανοίγουμε την πλατφόρμα έτσι ώστε να μπορούν να κλείνουν ραντεβού οι συμπολίτες μας ηλικιακής ομάδας 30-39 με το εμβόλιο της AstraZeneca, δεδομένου, όπως έχουμε ήδη εξηγήσει, ότι είχαμε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού» είχε δηλώσει.

Τι δήλωσε ο Τσίπρας

Ας δούμε όμως τώρα τι είπε ο Αλέξης Τσίπρας στη συνέντευξή του: «Άνοιξε η πλατφόρμα για το Astrazeneca για να ξεστοκάρουμε. Δυστυχώς δημιουργήθηκε ένα κλίμα αρνητικό για το συγκεκριμένο εμβόλιο. Εδώ υπάρχουν και συγκρούσεις εταιρειών. Όλη η Βρετανία έχει εμβολιαστεί με Astrazeneca. Οι πιθανότητες να κολλήσει κάποιος τον κορωνοϊό και να περάσει δύσκολα είναι περισσότερες από τον πάθει κάτι από το εμβόλιο» δήλωσε όμως το βίντεο κόπηκε σε σημείο που βόλευε ορισμένους που είχαν σκοπό να εξαπολύσουν επίθεση.

Δείτε το απόσπασμα στο 14:44

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ