Τρίτη 22/6/2021

Απερίγραπτο θράσος Ακάρ: Τώρα κατηγορεί την Ελλάδα για… επεκτατικές βλέψεις!

Του... γιατρού όλη η κυβέρνηση Ερντογάν!

Μέχρι και η επιστήμη σηκώνει ψηλά τα χέρια στην περίπτωση της τουρκικής κυβέρνησης, που συνεχίζει την μια πρόκληση μετά την άλλη, επιχειρώντας μάλιστα να παρουσιάσει το μαύρο για άσπρο.

Ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ πήγε να γιορτάσει την πρώτη μέρα του μπαϊραμιού στα σύνορα με το Ιράκ και δεν έχασε την ευκαιρία, στις δηλώσεις του, να κάνει επίθεση στην Ελλάδα και να μιλήσει για «ανεξάρτητο κράτος» αναφερόμενος στο ψευδοκράτος! Χαρακτήρισε μάλιστα… δίκαιο τον αγώνα «των Κυπρίων αδερφών μας»!

Έφτασε δε στο σημείο να κατηγορήσει για επεκτατικές βλέψεις την Ελλάδα λέγοντας:

«Έχει γίνει πλέον σαφές ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή από την ίδρυση ενός ανεξάρτητου κράτους. Για την πραγματοποίησή τους ως Τουρκία έχουμε πράξει αυτό που πρέπει και θα συνεχίσουμε να το πράττουμε. Σε αυτό το πλαίσιο ως τουρκικές ένοπλες δυνάμεις θα εκπληρώσουμε όποιο καθήκον μας αναλογεί. Από την άλλη πλευρά πρέπει οι Έλληνες γείτονές μας να εγκαταλείψουν τις προβοκάτσιες, την απειλητική γλώσσα, τις ψευδείς δηλώσεις. Αυτοί που κατηγορούν την Τουρκία για επεκτατισμό ας κοιτάξουν το χάρτη μεταξύ 1821 με 2020. Ποιος είναι ο επεκτατικός; Πρόκειται για εντελώς ψευδείς δηλώσεις, οι οποίες είναι ασυμβίβαστες με τις σχέσεις καλής γειτονίας και το διεθνές δίκαιο και είναι προκλητικές. Περιμένουμε από τους Έλληνες γείτονές μας να απαλλαγούν από αυτή την κλιμακούμενης έντασης γλώσσα. Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται για να προστατεύσουμε τα δικά μας συμφέροντα και τα συμφέροντα των αδελφών μας στο Αιγαίο, στην Μεσόγειο και στην Κύπρο. Εμείς είμαστε υπέρ του διαλόγου, του δικαίου και των σχέσεων καλής γειτονίας αλλά δεν επιτρέψαμε και δεν θα επιτρέψουμε την παραβίαση με κανένα τρόπο των δικαιωμάτων μας ούτε στην Κύπρο, ούτε στο Αιγαίο, ούτε στην ανατολική Μεσόγειο. Δεν τίθεται θέμα να υποχωρήσουμε, να μην περιμένει κανείς κάτι τέτοιο».

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ