Παρασκευή 25/6/2021

Πελώνη: «Θετική η εικόνα του τουρισμού – Είχαμε 24.000 αφίξεις το πρώτο διήμερο»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε πως συνεχίζονται οι εντατικοί έλεγχοι για την ασφάλεια των πολιτών

Αισιόδοξα ήταν τα μηνύματα από το άνοιγμα του τουρισμού, με τις προσδοκίες να παραμένουν σε υψηλό επίπεδο από την πλευρά της κυβέρνησης, δήλωσε με νόημα η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

Η κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε ότι κατά τις δύο πρώτες ημέρες επανέναρξης του τουρισμού έγιναν 24.000 αφίξεις στη χώρα μας και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση ελπίζει σε μια ακόμη καλύτερη συνέχεια.

«Αναπτύσσουμε δραστηριότητες που μας έλειψαν, εγκαταλείπουμε περιορισμούς που μας κούρασαν, αλλά παραμένουμε σε εγρήγορση. Δεν εφησυχάζουμε. Ο εφησυχασμός μπορεί να είναι καταστροφικός», τόνισε η κ. Πελώνη.

«Κάνουμε εντατικούς ελέγχους»

Η κυβερνητική εκπρόσωπος αναφέρθηκε στους εντατικούς ελέγχους που γίνονται για την εφαρμογή των μέτρων κατά της εξάπλωσης της πανδημίας και πρόσθεσε ότι οι έλεγχοι θα αυξηθούν και η επιβολή του νόμου θα γίνει με αυστηρότητα.

«Κοινός στόχος τώρα είναι να αποδειχθούν στέρεα τα βήματα που κάνουμε. Έτσι ώστε να ακολουθήσουν, με ασφάλεια και χωρίς κανένα πισωγύρισμα, τα επόμενα. Είμαστε στην αρχή του τέλους και όχι στο τέλος της προσπάθειας. Δεν τελειώσαμε με την πανδημία. Δεν ξεχνάμε ότι ο ιός παραμένει ανάμεσά μας και καραδοκεί. Και γι΄ αυτό -όπως επίμονα συνιστούν οι ειδικοί- οφείλουμε όλοι να τηρούμε τα μέτρα ατομικής προστασίας: Να φοράμε τη μάσκα, να κρατάτε τις αποστάσεις, να αποφεύγουμε το συγχρωτισμό», τόνισε η κ. Πελώνη.

Αυτές είναι οι πέντε ζώνες άμυνας για την προστασία της δημόσιας υγείας:

  1. Η πρώτη αφορά στις πύλες εισόδου. Όλοι οι ταξιδιώτες οφείλουν να συμπληρώνουν την ηλεκτρονική φόρμα PLF μέχρι και μία μέρα πριν από το ταξίδι τους και να προσκομίζουν είτε πιστοποιητικό εμβολιασμού (14 ημέρες μετά την ολοκλήρωσή του), είτε αρνητικό τεστ PCR 72 ωρών, είτε βεβαίωση νόσησης ή θετικής διάγνωσης, ισχύος 2 έως 9 μηνών από την ημερομηνία νόσησης. Από την 1η Ιουνίου θα γίνει ενεργοποίηση του Green Pass
  2. Η δεύτερη ζώνη -και πάλι στις πύλες εισόδου- αφορά στη διενέργεια στοχευμένων δειγματοληπτικών τεστ
  3. Η τρίτη αφορά στη δημιουργία πλέγματος ξενοδοχείων καραντίνας σε 35 σημεία της χώρας
  4. Η τέταρτη αφορά στην εφαρμογή των νέων πρωτοκόλλων για τις δραστηριότητες στον τουρισμό
  5. Και η πέμπτη στην επιτάχυνση των εμβολιασμών

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ