Τρίτη 22/6/2021

Το ξεκαθάρισε ο Ερντογάν: Δεν πρόκειται να αποχωρήσει ο κατοχικός στρατός από την Κύπρο

Θα πάει στα κατεχόμενα ο σουλτάνος να γιορτάσει την εισβολή του Αττίλα!

Επιμένει ο Ερντογάν και διαμηνύει πως ο κατοχικός στρατός δεν πρόκειται να φύγει από την Κύπρο. Ο σουλτάνος έκανε δηλώσεις, εν όψει Μπαϊραμιού, στην εφημερίδα Sabah και κατηγόρησε την ΕΕ και τον ΟΗΕ για αμφιλεγόμενη στάση.

Ο Τούρκος Πρόεδρος δεν δίστασε να απειλήσει με «θερμό» καλοκαίρι την Κύπρο και να χαρακτηρίσει απολύτως απαράδεκτη την προσέγγιση της ΕΕ και των Ηνωμένων Εθνών για άρση του καθεστώτος της Τουρκίας ως εγγυήτριας χώρας, για αποχώρηση των τουρκικών στρατευμάτων από την Κύπρο και για εγγυοδοσία της ΕΕ στο θέμα ασφάλειας στην Κύπρο.

«Δεν υπάρχει καμία περίπτωση να αφήσουμε την Κύπρο στο έλεος των οχλήσεων των Ε/Κ. Δεν μπορεί καν να υπάρχει πρόταση για απόσυρση των τουρκικών στρατευμάτων. Θα συνεχίσουμε τη διπλωματία μας με χώρες σε διεθνή φόρα τις προσεχείς ημέρες. Μέχρι στιγμής, η στάση τους προς το ψευδοκράτος υπήρξε σαφής, αλλά θα επιδιώξουμε τα δικαιώματα του τ/κ λαού στο έπακρο. Όμως, επιτρέψτε μου να σας πω, δεν εμπιστευόμαστε κανέναν πλην ημών», δήλωσε προκλητικά στην τουρκική εφημερίδα ο Ταγίπ Ερντογάν.

Χαρακτηριστικό της πολιτικής Ερντογάν στην Κύπρο είναι η επίσκεψη που ήδη έχει προγραμματιστεί, στις 20 Ιουλίου στα κατεχόμενα, για να γιορτάσουν την εισβολή του Αττίλα στο νησί!

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ