Σάββατο 31/7/2021

Καταφθάνει, επιτέλους, η ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω του χριστουγεννιάτικου lockdown

Λίγες ημέρες πριν μπει ο Ιούνιος το υπουργείο Ανάπτυξης εδέησε να ξεκινήσει να καταβάλλει την προβλεπόμενη ενίσχυση για επιχειρήσεις που παρέμειναν κατ’ εξαίρεσιν κλειστές την περίοδο των Χριστουγέννων του 2020 λόγω ισχύος τοπικών lockdowns.

Όπως ανακοίνωσε το υπουργείο, οι αιτήσεις των επιχειρήσεων που αξιολογήθηκαν θετικά και θα λάβουν ενίσχυση από το πρόγραμμα ανέρχονται σε 1.773. Για τις πρώτες 1.333 απ’ αυτές δρομολογείται ήδη η πληρωμή τους με το συνολικό ποσό των 4.000.000 ευρώ, καθώς υπεγράφη η σχετική απόφαση από τον υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και τον υφυπουργό Γιάννη Τσακίρη.

Για τις υπόλοιπες 440 και για όσες από τις 778 αιτήσεις, που απομένουν να αξιολογηθούν από τις 2.778 αιτήσεις που υποβλήθηκαν συνολικά έως τώρα, εγκριθούν, θα δρομολογηθεί η πληρωμή τους από τον Ιούλιο και μετά. Σημειώνεται ότι η προθεσμία υποβολής αιτήσεων εκπνέει αύριο.

Για τις επιχειρήσεις που η αίτησή τους έχει απορριφθεί, 227 ως τώρα, το υπουργείο προωθεί τροποποίηση της πρόσκλησης με παράταση προθεσμίας ως τα μέσα Ιουνίου, ώστε να δοθεί δεύτερη ευκαιρία υποβολής για τέτοιες περιπτώσεις, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι οι απορρίψεις οφείλονται στην πλειονότητά τους σε λάθη στην υποβολή ή σε τεχνικά ζητήματα που δύνανται να διορθωθούν. Ο συνολικός προϋπολογισμός της δράσης είναι 8.000.000 ευρώ.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ