Κικίλιας σε Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας: «Ξεπεράσαμε στην Ελλάδα τους 5.000.000 εμβολιασμούς – Βλέπουμε φως στο τούνελ»

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον ΠΟΥ

Must Read

Για το θετικό αποτέλεσμα των εμβολιασμών μίλησε στη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στον σημαντικό ρόλο του ΠΟΥ για την υποστήριξη των κρατών-μελών σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία.

«Βλέπουμε φως στο τούνελ»

«Η Covid-19 συνεχίζει να διασπείρεται σε πολλές από τις χώρες και τους συνανθρώπους μας, αλλά είναι αλήθεια ότι αρχίζουμε να βλέπουμε φως στην άκρη του τούνελ, ειδικά τώρα που τα εμβόλια πρόκειται να διανεμηθούν όλο και πιο ευρέως. Στην Ελλάδα, επίσης έχουμε αρχίσει να βλέπουμε φως άκρη του τούνελ. Στη χώρα μου ξεπεράσαμε τους 5.000.000 εμβολιασμούς», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Κικίλιας.

Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, για το σημαντικό έργο το οποίο έχει αναλάβει -την υποστήριξη των κρατών-μελών σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς- όπως είπε και ειδικά στον περιφερειακό διευθυντή για την Ευρώπη Dr Hans Kluge.

«Είμαι στην ιδιαίτερα ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσω ότι η κυβέρνησή μας, σε συνεργασία με το Περιφερειακό Γραφείο του ΠΟΥ για την Ευρώπη και σε στενή συνεργασία με τον περιφερειακό διευθυντή Dr Kluge, ίδρυσε το πρώτο Γραφείο για την Ποιότητα Φροντίδας και Ασφάλειας Ασθενών στην Ευρώπη, με έδρα την Αθήνα, μόλις πριν από δύο μήνες.

Το γεγονός αυτό αποτελεί μεγάλη τιμή και επιτυχία για τη χώρα μας, αλλά ταυτόχρονα συνοδεύεται από μια πολύ σοβαρή υποχρέωση την οποία οφείλουμε να υπηρετήσουμε, όχι μόνο για το λαό της Ελλάδας αλλά και για τους ανθρώπους ολόκληρης της ευρωπαϊκής περιοχής, σε ό,τι αφορά στην ποιότητα της φροντίδας και την ασφάλεια των ασθενών», κατέληξε ο κ. Κικίλιας.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This