Αντανακλαστικά… χελώνας από τον Πέτσα στο θέμα της πυροπροστασίας!

«Έπρεπε» να γίνουν στάχτη Κορινθία και δυτική Αττική, για να δώσει 2.840.000€ για αντιπυρικές δράσεις

Must Read

Με καθυστερημένα ανακλαστικά και για μία ακόμη φορά… κατόπιν εορτής κινήθηκε ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας, όσον αφορά τις πρωτοβουλίες για την πυροπροστασία της χώρας.

Αφού κάηκαν τις προηγούμενες ημέρες περισσότερα από 70.000 στρέμματα σε Κορινθία και δυτική Αττική, και ενώ έχουν ξεσπάσει πολλές ακόμα πυρκαγιές σε όλη τη χώρα, ο αρμόδιος υπουργός αποφάσισε, σύμφωνα με την εφημερίδα «δημοκρατία», να ανακοινώσει έκτακτη επιχορήγηση 2.840.000 ευρώ για δράσεις αντιπυρικής προστασίας.

Η αντιπυρική περίοδος έχει ξεκινήσει με τον χειρότερο δυνατό τρόπο, παρόλο που φυσικά ο αγαπημένος των ΜΜΕ -ελέω της γνωστής «λίστας Πέτσα»- έχει μοιράσει χρήμα στα μέσα ενημέρωσης, φροντίζοντας να βρίσκεται στο απυρόβλητο και οι τεράστιες ευθύνες του να είναι εξαφανισμένες από… προσώπου Γης.

Έτσι, χθες, μετά… βαΐων και κλάδων, βγήκε να πανηγυρίσει για την… απόφασή του να μοιραστεί συνολικό ποσό ύψους 2.840.000 ευρώ σε 14 δήμους της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και στους Δήμους Αρχαίας Ολυμπίας και Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας, όπως είπε -με θράσος- «για τις ενέργειες στις οποίες θα πρέπει να προβούν για την αντιπυρική περίοδο».

Αντιμετώπιση των συνεπειών της «Μήδειας»

Η πρόσθετη χρηματοδότηση, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, ανταποκρίνεται στην απόφαση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας για την κήρυξη σε κατάσταση ειδικής κινητοποίησης πολιτικής προστασίας 11 δήμων της Περιφέρειας Αττικής, καθώς και του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας. Το ποσό καλύπτει την εκτέλεση εργασιών που αφορά την αντιμετώπιση των συνεπειών της «Μήδειας» και την ενίσχυση της πυροπροστασίας. Οι δράσεις αφορούν, μεταξύ άλλων, καθαρισμούς και απομάκρυνση καύσιμης ύλης.

Με μια υποκριτική μάλιστα δήλωσή του, ο κ. Πέτσας ανέφερε πως «στηρίζουμε τους δήμους για την ενίσχυση της αντιπυρικής προστασίας, σε συνεργασία με τους συναρμόδιους φορείς, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος, της ζωής και των περιουσιών των πολιτών. Θα συνεχίσουμε να το πράττουμε για όσο καιρό απαιτηθεί», τόνισε, χωρίς, βέβαια, ίχνος αυτοκριτικής για όσες καταστροφές έχουν ήδη συμβεί.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This