Πέμπτη 17/6/2021

Μετράνε την επιτυχία, με τα… ραντεβού! – Πιεραρακάκης: «Κλείστηκαν 107.000 ραντεβού για εμβολιασμό»

Για τα χιλιάδες ραντεβού εμβολίων κατά της πανδημίας από τους πολίτες, μίλησε ο Κυριάκος Πιερρακάκης, ο οποίος κατακλυσμένος από το αίσθημα της υπερηφάνειας, μετράει τα ραντεβού των εμβολιασμών για να μάς δείξει πόσο επιτυχημένος είναι ο σχεδιασμός της κυβέρνησης!

«Το πιο ενδιαφέρον με το ευρύτερο κομμάτι του εμβολιασμού είναι το ότι χθες (Πέμπτη) κλείστηκαν 107.000 ραντεβού. Δηλαδή, 70.000 ραντεβού κλείστηκαν από εκείνους για τους οποίους άνοιγε αμιγώς η πλατφόρμα (για την ηλικιακή ομάδα 25-29 ετών), αλλά και 37.000 πολίτες από άλλες ηλικιακές κατηγορίες που δεν είχαν κλείσει το ραντεβού τους τόσο καιρό μπήκαν και το έκλεισαν χθες. Τρέχει η διαδικασία και συνεχώς κλείνονται νέα ραντεβού» ανέφερε ο κ. Πιεραρακάκης.

Υπογράμμισε μάλιστα ότι «όσο έρχονται παραλαβές εμβολίων τόσο θα προστίθενται εφοδιαστικές γραμμές. Οπότε πολύ σύντομα θα υπάρχει πολύ μεγαλύτερη προσφορά» και επανέλαβε ότι το σύστημα έχει ευελιξία σε σχέση με το μέρος, στο οποίο επιθυμεί να εμβολιαστεί κάποιος.

Τι είπε για το ψηφιακό πιστοποιητικό 

Όσον αφορά στο ψηφιακό πιστοποιητικό ο υπουργός επεσήμανε ότι έχουν εκδοθεί μέχρι στιγμής 350 χιλιάδες πιστοποιητικά, 9 χώρες έχουν μπει στην διαδικασία και από την 1η Ιουλίου μπαίνουν όλες, ενώ σημείωσε ότι εξετάζεται η πιθανότητα άρσης της υποχρεωτικότητας του self test για όσους είτε έχουν εμβολιαστεί είτε έχουν περάσει τον ιό.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ