Πέμπτη 29/7/2021

Εργασιακά: Ο Χατζηδάκης φέρνει… αλλαγές! Δίνει ρεπό αντί για υπερωρίες

Ο υπουργός Οικονομικών υποστηρίζει ότι το νομοσχέδιο βοηθά τους εργαζόμενους!

Νομοτεχνικές ρυθμίσεις αλλά όχι αλλαγές στη βάση του εργασιακού νομοσχεδίου, προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

«Θα γίνουν βελτιώσεις στο εργασιακό – Δεν αλλάζει η βάση του»

Και ενώ οι εργαζόμενοι έχουν βγει στους δρόμους και διαδηλώνουν για το νομοσχέδιο-έκτρωμα που ετοιμάζεται να ψηφιστεί στη Βουλή, και να φέρνει τεράστιες ανατροπές στη ζωή τους, ο Υπουργός Εργασίας συνεχίζει να το υποστηρίζει και να διατυμπανεί όπου σταθεί και όπου βρεθεί πόσο θα βοηθήσει τον εργαζόμενο!

Δίνουν ρεπό αντί για υπερωρίες!

Και δεν είναι λίγοι, αυτοί που αναρωτιούνται… Θα βοηθηθούν οι εργαζόμενοι εάν τούς κοπούν οι υπερωρίες και δοθούν αντί αυτών ρεπό;

Για τις ενστάσεις της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής σχετικά με τις ατομικές συμβάσεις, ο υπουργός Εργασίας είπε ότι πρόκειται για νομοτεχνικού χαρακτήρα παρατηρήσεις που δεν είναι θεμελιώδεις και δεν αφορούν αντισυνταγματικότητες.

Χρόνος εργασίας Πορτογαλίας, αλλά μισθοί… Ελλάδας!

Ειδικά για τη διευθέτηση του χρόνου εργασίας, επανέλαβε ότι εφαρμόζεται στην πλειοψηφία των κρατών μελών της ΕΕ ακόμη και σε χώρες με σοσιαλιστικές κυβερνήσεις όπως η Ισπανία και η Πορτογαλία. 

Σχετικά με την αυριανή απεργία της ΑΔΕΔΥ σχολίασε ότι το νομοσχέδιο αφορά ελάχιστα τον δημόσιο τομέα διερωτήθηκε τι θα πετύχει με την εν λόγω κινητοποίηση εκτός από την ταλαιπωρία των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων.

Ο υπουργός Εργασίας προανήγγειλε άμεση καταβολή των αναδρομικών των νέων συνταξιούχων μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων, λέγοντας ότι μέσα στην επόμενη βδομάδα θα γίνουν οι σχετικές ανακοινώσεις.

Για την επιτάχυνση στη διαδικασία απονομής συντάξεων, εκτίμησε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα φανούν τα πρώτα αποτελέσματα με την εμπλοκή λογιστών και δικηγόρων.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ