Αντίστροφη μέτρηση για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς από γιατρούς κάθε ειδικότητας

Διάταξη για διανομή sel tests και από super markets και καταστημάτων λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών.

Must Read

Ψηφίστηκε κατά πλειοψηφία από την Ολομέλεια της Βουλής η τροπολογία για τους κατ’ οίκον εμβολιασμούς για πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, Βασίλη Κοντοζαμάνη, στην τροπολογία προβλέπεται ότι εντάσσονται στο Εθνικό Πρόγραμμα Εμβολιασμών και ιδιώτες γιατροί κάθε ειδικότητας, οι οποίοι δύνανται να διενεργούν εμβολιασμούς στους πολίτες που αδυνατούν να προσέλθουν στα εμβολιαστικά κέντρα, είτε στο ιατρείο τους είτε κατ΄οίκον.

«Έχουμε έτοιμο σχέδιο για την άμεση έναρξη τους, μόλις εκδοθεί το ΦΕΚ και μόλις ολοκληρωθούν κάποιες τυπικές διαδικασίες», είπε ο κ. Κοντοζαμάνης και πρόσθεσε ότι το υπουργείο έχει μεριμνήσει και για το πώς θα γίνουν οι κατ΄οίκον εμβολιασμοί και πως θα διακινηθούν τα εμβόλια (σ.σ. αλλά δεν μας το είπε).

Μεγάλο μέρος της κριτικής συγκεντρώνει διάταξη που έχει περιληφθεί στο κείμενο της τροπολογίας και προβλέπει δυνατότητα αύξησης των σημείων διάθεσης των αυτοδιαγνωστικών δοκιμασιών ελέγχου (self test), με τη συμμετοχή, εκτός των φαρμακείων, και super markets και καταστημάτων λιανικής διάθεσης τροφίμων και ποτών.

O αναπληρωτής υπουργός Υγείας επισήμανε ότι υπήρχε και υπάρχει συμφωνία με τον Πανελλήνιο Φαρμακευτικό Σύλλογο για τη δωρεάν διάθεση των τεστ αυτών, αλλά υπήρξαν κάποιοι σύλλογοι οι οποίοι δεν θέλησαν να τη συνεχίσουν.

Ενημέρωσε ωστόσο ότι με νομοτεχνική βελτίωση, η δυνατότητα να διατίθενται τα self test από τα super markets, θα ενεργοποιηθεί εφόσον υπάρχει άρνηση από τοπικό φαρμακευτικό σύλλογο να διαθέσει τα τεστ αυτά.

«Η δουλειά του κράτους είναι να προστατεύει τους πολίτες και να διασφαλίσει την ομαλή διάθεση και διανομή των τεστ αυτών στους πολίτες. Αυτό και κάνουμε. Είχαμε από την αρχή πει ότι θα αναζητήσουμε εναλλακτικά κανάλια διανομής. Μην πέφτετε λοιπόν από τα σύννεφα. Σε όλες τις χώρες της Ευρώπης γίνεται αυτό», είπε ο Βασίλης Κοντοζαμάνης σημειώνοντας ότι είναι η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ εκείνη που ψήφισε τη διάθεση φαρμάκων σε super market.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This