Τετάρτη 4/8/2021

Δήλωση-σοκ του συριζαίου Μηταφίδη κατά του ΣτΕ

«Φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα» είπε σε εκδήλωση, προκαλώντας τη σφοδρή αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας

Απίστευτο και όμως… ΣΥΡΙΖΑϊκό! Πρώην βουλευτής και στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ούτε λίγο ούτε πολύ καλεί με ωμό και κυνικό τρόπο σε ανυπακοή και παραβίαση της νομοθεσίας!

Ο λόγος για τον Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, ο οποίος εμφανίστηκε σε εκδήλωση για το μετρό της Θεσσαλονίκης να αμφισβητεί τη νομιμότητα και τις αποφάσεις του ΣτΕ«Φτάνει πια με την προσήλωση στη νομιμότητα! Δεν μπορώ να δεχτώ την άποψη ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ» τόνισε χαρακτηριστικά. «Χρησιμοποιήσαμε και τα νομικά μέσα» ανέφερε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι το ανώτατο δικαστήριο «έβγαλε συνταγματικά τα Μνημόνια». Προχώρησε μάλιστα το πρώην μέλος του Κοινοβουλίου ένα βήμα πιο πέρα, φέρνοντας ως παράδειγμα απόφαση του ΣτΕ, η οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, «απαγόρευσε στους εκπαιδευτικούς να έχουν γνώμη για το ποιος θα διευθύνει το σχολείο τους. Υπάρχουν αποφάσεις και αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας».

Με την τοποθέτησή του αυτή, δε, προκάλεσε εύλογες απορίες και ερωτήματα. Σφοδρή και απόλυτα δικαιολογημένη ήταν η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας σε όσα είπε ο κ. Μηταφίδης. «Ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Μηταφίδης, μιλώντας σε κομματική εκδήλωση για το μετρό Θεσσαλονίκης, δήλωσε, μεταξύ άλλων, πως “φτάνει πια με
την προσήλωση στη νομιμότητα” και ότι δεν μπορεί να δεχτεί “την άποψη ότι σεβόμαστε τις αποφάσεις του ΣτΕ”. Περιμένουμε ξεκάθαρες απαντήσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον κ. Τσίπρα» αναφέρει η σχετική ανακοίνωση της κυβερνώσας παράταξης και συνεχίζει: «Εκφράζουν την αξιωματική αντιπολίτευση οι επικίνδυνες για τη δημοκρατία απόψεις Μηταφίδη που ακούστηκαν δημόσια σε επίσημη κομματική εκδήλωση; Υιοθετεί ο κ. Τσίπρας τον α λα καρτ σεβασμό στη Δικαιοσύνη και τις αποφάσεις της; Αυτή είναι η άποψή τους για τη λειτουργία του Κράτους Δικαίου;».

Αυτά διερωτάται η Πειραιώς, με προφανή τη δύσκολη θέση του ΣΥΡΙΖΑ και του πρώην πρωθυπουργού για το συγκεκριμένο θέμα.

Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του newsbreak. Ακολουθήστε το newsbreak σε Instagram, Facebook, Youtube, Viber και Twitter.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ NEWSBREAK

WEB TV

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ