Πιστή εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Δένδιας από τον Οσμάνι

Τι δήλωσε μετά το πέρας του διεθνούς συνεδρίου Ντουμπρόβνικ

Must Read

Σειρά συναντήσεων με τους ομολόγους του σχεδόν όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων είχε στο περιθώριο του διεθνούς Φόρουμ του Ντουμπρόβνικ, ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

«Είχα σήμερα την ευκαιρία, εδώ στο Ντουμπρόβνικ, να συναντηθώ με τους συναδέλφους μου σχεδόν όλων των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων και να συζητήσουμε καταρχήν για την ευρωπαϊκή προοπτική τους, αλλά και επίσης για τους κινδύνους τους οποίους μπορεί να περιέχει η επιβλαβής απόπειρα τρίτων χωρών να έχουν επιρροή στα ζητήματα των Δυτικών Βαλκανίων», δήλωσε ο κ. Δένδιας στους Έλληνες δημοσιογράφους μετά το πέρας του Φόρουμ.

Στη συνέχεια ο ΥΠΕΞ αναφέρθηκε στη συνάντηση που είχε με τον ομόλογο του από τη Βόρεια Μακεδονία, Μπουγιάρ Οσμάνι επισημαίνοντας πως συζήτησε τα ζητήματα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και του υπογράμμισε την ανάγκη της πιστής εφαρμογής της, ιδίως στα θέματα που αφορούν στην ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας.

«Από εκεί και πέρα, επίσης, είχα την ευκαιρία να συζητήσω ειδικά με τον Υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας τα ζητήματα της εφαρμογής της Συμφωνίας των Πρεσπών και να του υπογραμμίσω την ανάγκη της πιστής εφαρμογής της, ιδίως στα θέματα που αφορούν στην ονομασία της Βόρειας Μακεδονίας», ανέφερε σχετικά.

Επίσης, ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε και με τους ομολόγους του της Ευρωπαϊκής Ένωσης που παραβρέθηκαν στο Φόρουμ, τους υπουργούς Εξωτερικών της Μάλτας, της Σλοβενίας, της Κροατίας. Όπως σημείωσε στη δήλωσή του, συζήτησαν για το πώς θα μπορούσαμε να διευκολύνουμε την ενταξιακή προοπτική των Δυτικών Βαλκανίων.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This