Παραλήρημα Ακάρ κατά της Ελλάδας και του Έλληνα ΥΕΘΑ – Έτοιμη να… ξαμολήσει κι άλλους Αφγανούς παράνομους μετανάστες η Τουρκία

Η Τουρκία συμβάλλει στην… ειρήνη και τη σταθερότητα, λέει ο Ακάρ!

Must Read

 «Η Ελλάδα συνεχίζει την προκλητική, παράνομη, ασυμβίβαστη στάση και κλιμακώνει την κατάσταση αφού δεν συμμορφώνεται καν με τις συμφωνίες που έχει υπογράψει», ανέφερε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ στο Anadolu, σε μια ακόμη θρασύτατη επίθεση κατά της Ελλάδας και ειδικά κατά του ομολόγου του, Νίκου Παναγιωτόπουλου.

Ο Έλληνας ΥΕΘΑ υποστήριξε ότι η Τουρκία ενεργεί κατά του διεθνούς δικαίου κάτι που ενέχει κίνδυνο αποσταθεροποίησης ολόκληρης της περιοχής.

Ο Τούρκος ΥΠΑΜ χαρακτήρισε τα σχόλια του κ. Παναγιωτόπουλου ως «ρητορική που δεν συνάδει με τις πρόσφατες εποικοδομητικές συνομιλίες μεταξύ του Προέδρου της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και τις προσπάθειες που έγιναν αυτό το καλοκαίρι για αποκλιμάκωση των εντάσεων».

«Καλούμε τον αξιότιμο συνάδελφό μου να σκεφτεί και να μιλήσει βάσει των διμερών συμφωνιών, του διεθνούς δικαίου και της σχέσης καλής γειτονίας, με λογικό, λογικό, δίκαιο και αντικειμενικό τρόπο, μακριά από τον εγωισμό και τη συναισθηματικότητα», τόνισε με θράσος ο Ακάρ!

Δήλωσε ακόμα ότι η Τουρκία είναι μια σημαντική χώρα που συμβάλλει στην… ειρήνη και τη σταθερότητα σε μια περιοχή όπως η Μέση Ανατολή, προσθέτοντας ότι «λαμβάνει ως βάση για την επίλυση θεμάτων το διεθνές δίκαιο (!!!), το διάλογο και τις σχέσεις καλής γειτονίας. Η θετική ατζέντα δεν είναι μονόπλευρη. Εάν θέλετε να συνεχιστεί η θετική ατμόσφαιρα, θα πρέπει να αποφύγετε προκλητικές ρητορικές και δράσεις, λαμβάνοντας υπόψη την εγγύτητα των τουρκικών και των ελληνικών λαών».

«Για την ειρήνη και τη σταθερότητα, είναι ο σωστός τρόπος για τους Έλληνες γείτονές μας να εγκαταλείψουν την επεκτατική πολιτική τους το συντομότερο δυνατό και να θέσουν τέρμα στις ασυμβίβαστες και προκλητικές δηλώσεις και ενέργειές τους», κατέληξε ο Ακάρ.

Από το Αφγανιστάν στην Τουρκία κι από κει στην Ελλάδα

Εν τω μεταξύ, στην Τουρκία καταγράφεται ένα μεγάλο μεταναστευτικό κύμα από το Αφγανιστάν και είναι πολύ πιθανό η Άγκυρα να επιχειρήσει να το εργαλειοποιήσει ξανά εκβιάζοντας τους Ευρωπαίους.

 

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This