Αντιπολιτευτικό πυρ κατά ριπάς: «Όλα στους ιδιώτες! Η υγεία σας, η ευκαιρία πλουτισμού μας»

«Τόσο μεγάλη είναι η ιδιωτικομανία της Μητσοτάκης ΑΕ»

Must Read

Η προκλητική και εξόφθαλμη απόφαση της Κυβέρνησης να ευνοήσει τον ιδιωτικό τομέα της Υγείας μέσω των μέτρων κατά των πολιτών που δεν έχουν εμβολιαστεί που ανακοίνωσε ο Βασίλης Κικίλιας, προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων από τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο αποκλεισμός από τις δημόσιες δομές Υγείας για δωρεάν τεστ των ανεμβολίαστων και η υποχρέωση να γίνονται όλα τα τεστ σε ιδιωτικά διαγνωστικά εργαστήρια, προφανώς δεν έχει να κάνει σε τίποτα με την προστασία της δημόσιας υγείας, αλλά με την προστασία της τσέπης των ιδιωτών.

Και αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο στα καυστικά σχόλια των κομμάτων.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες»

«30.000 εισακτέοι λιγότεροι στα ΑΕΙ. 120.000 εκτός μαζικού αθλητισμού. 83.000 παιδιά -ένα στα τρία!- εκτός παιδικών σταθμών και ΚΔΑΠ», αναφέρει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας, σε ανάρτησή του.

«Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εντελώς ανίκανη να σβήσει μια φωτιά, αλλά εξαιρετικά ικανή να διευρύνει τις ανισότητες και να υπονομεύει το δημόσιο συμφέρον έναντι των ιδιωτικών», τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

ΜέΡΑ25: Η Μητσοτάκης ΑΕ δεν θα αφήσει καμία κρίση που να μην τη μετατρέψει σε ευκαιρία περαιτέρω θησαυρισμού των εκλεκτών της

Το ΜέΡΑ25 σε φουλ επιθετικούς τόνους, κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι «οι ανακοινώσεις διά στόματος υπουργού Υγείας για τα νέα υγειονομικά μέτρα, ήταν απλώς το πιο πρόσφατο κρούσμα της βαθιάς νόσησης που αποτελεί για τη χώρα η Μητσοτάκης ΑΕ. Η κυβέρνηση, δηλαδή, που δεν θα αφήσει καμία κρίση που να μην τη μετατρέψει σε ευκαιρία περαιτέρω θησαυρισμού των εκλεκτών της».

Το ΜέΡΑ25 υποστηρίζει ότι «το άγχος του κ. Κικίλια να διευκρινίσει ότι τα μέτρα δεν έχουν “πατερναλιστικό ή τιμωρητικό χαρακτήρα” ήταν εύλογο, καθώς προηγήθηκε μια ολόκληρη επιχειρηματολογία και ομοβροντία μέτρων που υποστήριζε το ακριβώς αντίθετο».

Επικρίνει επίσης την κυβέρνηση γιατί τα τεστ που θα υποχρεούνται να κάνουν εβδομαδιαίως ή δις εβδομαδιαίως οι ανεμβολίαστοι, «[πρέπει] να γίνονται με δικά τους έξοδα, αποκλειστικά σε ιδιωτικά εργαστήρια».

Χαρακτηρίζει «θατσερισμό» την πολιτική της κυβέρνησης και προσθέτει: «Δεν υπάρχει Δημόσιο Σύστημα Υγείας. Δεν υπάρχει Πρόνοια, δεν υπάρχει προστασία από το Κράτος. Είμαστε όλοι απλά ένα συνεχές “λεφτόδεντρο” για ιδιωτικά συμφέροντα. Ο πολίτης όχι απλά θα πληρώνει από την άδεια τσέπη του για κάτι που οφείλει να παρέχει ένα στοιχειωδώς ανθρώπινο κράτος, αλλά δεν θα το παρέχει καν στο κράτος ώστε να ενισχύσει (αν ήταν αυτό το πρόβλημά του) τις ελλιπείς δομές του. Όλα στους ιδιώτες! Η υγεία σας, η ευκαιρία πλουτισμού μας».

Το ΜέΡΑ 25 υποστηρίζει την ανάγκη να «στήσουν το δημόσιο δίκτυο κέντρων μαζικών δωρεάν τεστ» και σημειώνει ότι «τόσο μεγάλη είναι η ιδιωτικομανία της Μητσοτάκης ΑΕ που δεν διστάζει να σπρώξει ακόμα και τους φοιτητές στον γκισέ του ιδιωτικού διαγνωστικού κέντρου».

ΚΙΝΑΛ: «Ομολογία αποτυχίας»

«Η κυβέρνηση ομολόγησε σήμερα ότι απέτυχε -έως τώρα- στους στόχους του προγράμματος εμβολιασμού και στη δημιουργία του αναγκαίου “τείχους ανοσίας”», σχολίασε το Κίνημα Αλλαγής για τις ανακοινώσεις των νέων μέτρων που αφορούν τους ανεμβολίαστους.

Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου επισημαίνει ακόμη ότι «οι σημερινές εξαγγελίες της [σ.σ.: κυβέρνησης] θα κριθούν στην πράξη, από την ύπαρξη και λειτουργία ενός αποτελεσματικού προγράμματος ελέγχων από τους αρμόδιους μηχανισμούς του κράτους. Κάτι που ως τώρα -και ιδιαίτερα στους θερινούς μήνες- δεν υπήρξε».

Το Κίνημα Αλλαγής τονίζει ακόμη την ανάγκη «να υπάρξει ένα στοχευμένο πρόγραμμα ενημέρωσης και πειθούς για τον εμβολιασμό, ιδιαίτερα των νέων ανθρώπων».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This