Πολίτες πολλών ταχυτήτων: Οι ανεμβολίαστοι επιτρέπονται στις εκκλησίες αλλά όχι στην εστίαση!

Την επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού επιβεβαίωσε ο Γιάννης Οικονόμου

Must Read

Διαχωρισμούς που δεν βγάζουν νόημα προωθεί η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με τα μέτρα και την πρόσβαση που θα έχουν ή δεν θα έχουν οι ανεμβολίαστοι. Για άλλη μια φορά, το κυβερνητικό επιτελείο χωρίζει τους πολίτες σε «πολίτες πολλών ταχυτήτων»…

«Επιτρέπονται οι ανεμβολίαστοι στις εκκλησίες»

Κάθε μέρα και ένα παράλογο, αλλά παράλληλα και πολλά εύλογα ερωτήματα για το πού τελικά θα έχουν πρόσβαση οι ανεμβολίαστοι. Στο ερώτημα γιατί δεν απαγορεύεται η πρόσβαση ανεμβολίαστων πολιτών στις Εκκλησίες, όπως θα γίνεται στην εστίαση από τις 13 Σεπτεμβρίου, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου απάντησε με ένα όχι και τόσο πειστικό και λογικό επιχείρημα.

«Στα εστιατόρια και τα μπαρ δεν μπορείς να φας και να πιεις με μάσκα, συνεπώς το εν λόγω προστατευτικό μέτρο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην εστίαση. Σε χώρους όπως τα θέατρα και τους κινηματογράφους προβλέπεται είσοδος μη εμβολιασμένων με τεστ 48 ωρών, ενώ και στις εκκλησίες υπάρχουν περιορισμοί στα άτομα που μπορούν να εισέρχονται αλλά και υποχρεωτική χρήση μάσκας», ήταν η απάντηση του κ. Οικονόμου, η οποία οδηγεί στο ότι στις εκκλησίες ο κόσμος μπορεί να φορά μάσκα ενώ στην εστίαση όχι…

Άρα για αυτό πρέπει να είναι όλοι εμβολιασμένοι. Ωστόσο, μέχρι πρότινος έλεγαν ότι και στην εστίαση όλοι πρέπει να φορούν μάσκες…

Άλλος εμβολιασμένος, άλλο… ανεμβολίαστος»!

«Από τη στιγμή που οι εμβολιασμένοι βρίσκονται de facto σε άλλη θέση από τους ανεμβολίαστους, από τη στιγμή που ο ασφαλής δωρεάν εμβολιασμός είναι άμεσα διαθέσιμος στους πάντες, θα ήταν παράλογο και επικίνδυνο να ισχύουν τα ίδια για όλους. Δωρεάν εμβόλια σε όλους παρέχουμε. Όποιος επιθυμεί ο καθένας. Θα ήταν και ανεύθυνο από την πλευρά μας να καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια» τόνισε ο κ. Οικονόμου.

Επέκταση του υποχρεωτικού εμβολιασμού

Η επέκταση της υποχρεωτικότητας των εμβολίων είναι στο τραπέζι, είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, αφήνοντας πάλι όχι μόνο ανοιχτό το θέμα αλλά και σίγουρο!

Τι θα γίνει με τους ένστολους

«Ανάλογα με το ρυθμό εξέλιξης του εμβολιασμού θα αξιολογηθεί από ποιες κατηγορίες εργαζομένων μπορεί να ξεκινήσει πιθανή επέκταση και ποιες συνέπειες θα υπάρξουν» τόνισε ο Γιάννης Οικονόμου αναφορικά με την επέκταση της υποχρεωτικότητας στους ένστολους, και συμπλήρωσε ότι: «αν χρειαστεί να αυξήσουμε την υποχρεωτικότητα, αυτό θα γίνει σε εκείνες τις κατηγορίες, επαγγελματικές ή άλλες με βάση στοιχεία, που θα έχουμε στα χέρια μας για τα ποσοστά των εμβολιασμών στις συγκεκριμένες ειδικότητες, τον κίνδυνο μετάδοσης του ιού ανάλογα με το εάν παρατηρείται συνωστισμός ή εάν έρχονται σε επαφή με πολύ κόσμο και προφανώς και τη δυνατότητα να ελεγχθεί αυτό σε ό,τι αφορά στις συνέπειες σε περίπτωση, που δεν τηρηθεί η υποχρεωτικότητα».

Τι είπε για τα αρνητικά rapid test στους φοιτητές

Για την υποχρέωση των φοιτητών να εμφανίσουν αρνητικό rapid test, ο κ. Οικονόμου είπε «το εμβόλιο είναι εκεί και τους περιμένει για να ησυχάσει το κεφάλι τους και για λόγους υγείας και σε ό,τι αφορά το σύνολο των περιορισμών». «Τρέξτε παιδιά να αξιοποιήσετε του εργαλείο της επιστήμης. Όλα τα υπόλοιπα είναι μετά», ήταν η χαρακτηριστική αναφορά του, αποφεύγοντας ουσιαστικά να δώσει σαφή απάντηση.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This