Ανοιχτές πιέσεις στον πρωθυπουργό για τον… πολυθρύλητο ανασχηματισμό!

Δημόσιες παρεμβάσεις για το ποιοι θα μπουν και ποιοι... δεν θα βγουν από το κυβερνητικό σχήμα

Must Read

Αποτελεί κοινό μυστικό στους κυβερνητικούς διαδρόμους -και όχι μόνο- ότι η αντίστροφη μέτρηση για τον ανασχηματισμό έχει αρχίσει. Ταυτόχρονα όμως έχει αρχίσει και κάτι άλλο: Η κλιμάκωση των πιέσεων για τη μορφή που θα πάρουν οι αλλαγές, ποιοι θα μπουν και ποιοι… δεν θα βγουν.

Ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο φαίνεται ότι απασχολεί αρκετούς. Το ενδιαφέρον είναι ότι οι πιέσεις αυτές δεν ασκούνται μόνο παρασκηνιακά. Εκδηλώνονται και με δημόσιο τρόπο, δημιουργώντας, παράλληλα, άλλου τύπου θέματα και ερωτήματα…

Για παράδειγμα, στα πολιτικά πηγαδάκια, που, καθώς ο Αύγουστος τελειώνει, επανέρχονται στην… κανονικότητα, προκάλεσε πολλά σχόλια ένα κείμενο στην «Καθημερινή», το οποίο προσπαθούσε να… πείσει ότι ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Νίκος Χαρδαλιάς περίπου… αποθεώθηκαν από τους βουλευτές της Ν.Δ., κατά την προχθεσινή εμφάνισή τους (αν και αμφότεροι εξωκοινοβουλευτικοί!) στα έδρανα της Βουλής.

Ανάλογο σχόλιο ακούστηκε και στα ερτζιανά από τον διευθυντή του ΣΚΑΪ Βασίλη Χιώτη, κάνοντας τους καλόπιστους να αναρωτιούνται πώς γίνεται δύο υπουργικά στελέχη, που -εξ αντικειμένου- έχουν τη μεγαλύτερη πολιτική ευθύνη για τις εικόνες της καταστροφής από τις πρόσφατες πυρκαγιές, να τυγχάνουν τέτοιας εσωκομματικής αντιμετώπισης. Πολύ περισσότερο μάλιστα καθώς είναι γνωστό ότι στην πραγματικότητα η Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. «βράζει», καθώς τα μέλη της -και ειδικά εκείνα που δεν έχουν αποκοπεί από την εκλογική βάση τους- γίνονται δέκτες της κοινωνικής οργής και δυσφορίας.

Μεγάλες οι συγκρούσεις και οι διαγκωνισμοί

Πίσω από τις «γραμμές», όμως, φαίνεται καθαρά ότι οι διαγκωνισμοί και οι συγκρούσεις είναι πολύ μεγαλύτερες από ό,τι μπορεί να φανταστεί ο απλός νους και ο ανυποψίαστος πολίτης. Σε μια φάση που, άλλωστε, χαρακτηρίζεται από τις πολύ εύθραυστες ισορροπίες σε όλα τα μέτωπα, οι μάχες της επικράτησης και της αλληλοεξόντωσης εντός και πέριξ του Μαξίμου κλιμακώνονται κατά τρόπο επικίνδυνο.

Το σημαντικότερο είναι ότι κάποιοι κάνουν και δημοσίως επίδειξη δύναμης προς τον -κατά τα λοιπά… παντοδύναμο- πρωθυπουργό για το πώς θα διαρθρώσει το κυβερνητικό σχήμα του. Προφανώς ο κ. Μητσοτάκης θα έχει πολλά να σκεφτεί κατά την ιδιωτική παραμονή του στις ΗΠΑ το προσεχές τετραήμερο…

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This