Ο Ακάρ τώρα θυμήθηκε ότι θέλει να… βελτιώσει τις σχέσεις με τους Έλληνες!

Δεν έχασε την ευκαιρία να υμνήσει τους τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κάνοντας και ιδιαίτερη αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα»! 

Must Read

Στάχτη στα μάτια επιχειρεί να μας ρίξει ο Χουλουσί Ακάρ, αλλά και να επιχειρήσει να αποδείξει δήθεν σε Ευρώπη και ΗΠΑ πως η Τουρκία είναι… διαλλακτική! Αυτό είναι το συμπέρασμα των όσων είπε ο Τούρκους υπουργός Εθνικής Άμυνας στην τελετή καλωσορίσματος για τα ιπτάμενα πληρώματα που πραγματοποίησαν την εκκένωση στο Αφγανιστάν.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε στη 12η Βάση της Διοίκησης Αερομεταφορών στην Καισάρεια και παρόντες ήταν και οι αρχηγοί των τριών όπλων. Ο Ακάρ δεν έχασε την ευκαιρία να υμνήσει τους τουρκικές ένοπλες δυνάμεις, κάνοντας και ιδιαίτερη αναφορά στη «Γαλάζια Πατρίδα»! 

«Σεβόμαστε ιδιαιτέρως την κυριαρχία, τα δικαιώματα και το δίκιο και τα σύνορα των γειτόνων μας κατά την εκτέλεση αυτών των δραστηριοτήτων. Μοναδικός μας στόχος είναι η ασφάλεια των ανθρώπων μας και της χώρας μας και γι’ αυτό μοχθούμε. Ωστόσο, εργαζόμαστε, προκειμένου να υπερασπιστούμε δικαιώματα και το δίκιο μας. Έχουμε καταβάλει και συνεχίζουμε να καταβάλλουμε σημαντικές προσπάθειες επ’ αυτού του ζητήματος στο Αιγαίο, στην ανατολική Μεσόγειο και στην Κύπρο. Θέλουμε να είμαστε φίλοι με τους Έλληνες γείτονές μας. Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις μας θετικά, συνεργαζόμενοι μαζί τους στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου, με διάλογο και βρίσκοντας πολιτικές λύσεις στα προβλήματά μας. Θέλουμε οι πολίτες αμφότερων των πλευρών να αξιοποιήσουν στο έπακρο τον πλούτο αυτής της γεωγραφίας, στην οποία βρισκόμαστε. Ωστόσο, όλοι πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν θα επιτρέψουμε τα δικαιώματα και το δίκιο της χώρας μας, του έθνους μας και των ‘Κυπρίων’ αδελφών μας να παραβιαστούν με τετελεσμένα. Αναμένουμε από όλους να κατανοήσουν τη θέση μας σχετικά με μια λύση δύο ισότιμων, ανεξάρτητων, κυρίαρχων κρατών στην Κύπρο και να συμβάλουν στην άμεση εφαρμογή της», δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Δεν έχασε την ευκαιρία να αναφερθεί και στην Κύπρο, τονίζοντας ότι η Τουρκία είναι μεταξύ των εγγυητριών χωρών και ότι «άλλες εγγυήτριες αποφασίζουν από μόνες τους τί θα κάνουν, όμως, εμείς, ως το Κράτος της Δημοκρατίας της Τουρκίας, γνωρίζουμε τις ευθύνες και τα καθήκοντά μας ως εγγυήτρια. Τα εκπληρώσαμε μέχρι τώρα κι έτσι θα συνεχίσουμε και εφεξής. Εμείς ασκήσαμε τα νόμιμα δικαιώματά μας βάσει του διεθνούς δικαίου και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε. Πρέπει να γίνει γνωστό ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις μοχθούν επίσης για την ειρήνη και ευημερία των πολιτών μας εκεί»!

Είναι πασιφανές με ποιο τρόπο θέλει να… βελτιώσει τις σχέσεις με τους Έλληνες ο Ακάρ!

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This