Ανοιχτή διαφωνία Μητσοτάκη-Σασόλι: Αρνήθηκε νέες μαζικές ροές παράτυπων μεταναστών!

Ο Σλοβένος πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου είχε ζητήσει «υποδοχή» Αφγανών

Must Read

Όπως έπρεπε απάντησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου David Sassoli, όσον αφορά το Μεταναστευτικό, κατά τη διάρκεια της συζήτησης με θέμα «Το μέλλον της Ευρώπης», στο πλαίσιο του 16ου Bled Strategic Forum, στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Ο πρωθυπουργός, σε απόλυτα σωστή κατεύθυνση, σχολιάζοντας και την προηγούμενη τοποθέτηση του υψηλόβαθμου Ευρωπαίου αξιωματούχου, που είχε ζητήσει την υποδοχή Αφγανών, ανέφερε: «Πρόσεξα αυτά που είπε ο David (Sassoli) και συμφωνώ μαζί του, ως προς τη φιλόδοξη ατζέντα μεταρρυθμίσεων των ευρωπαϊκών θεσμών. Αλλά, επιτρέψτε μου να διαφωνήσω με την αξιολόγηση του David (Sassoli) σχετικά με την απόφαση που ελήφθη χθες από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο σε επίπεδο υπουργών σχετικά με το Αφγανιστάν. Αυτό που είπαμε ήταν ξεκάθαρο: Δεν θέλουμε μια επανάληψη των ανεξέλεγκτων μαζικών ροών που βιώσαμε το 2015. Υπερασπίζομαι την απόφαση αυτή, εκπροσωπώντας μια χώρα που ήταν το θύμα μιας πολιτικής που ανέδειξε στο τέλος της ημέρας τις σημαντικές αδυναμίες των ευρωπαϊκών θεσμών, καθώς ακόμη δεν έχουμε κατορθώσει να καταλήξουμε σε μια συμφωνία για ένα κοινό Σύμφωνο Μετανάστευσης και Ασύλου».

«Να προστατεύσουμε τα σύνορά μας»

Ωστόσο, σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, «συμφωνούμε ότι θα πρέπει να προστατεύσουμε τα σύνορά μας και θα πρέπει να το κάνουμε με έναν τρόπο πειθαρχημένο, που θα διέπεται από αρχές, με απόλυτο σεβασμό προς το Διεθνές Δίκαιο. Αλλά, ταυτόχρονα, πρέπει να αναγνωρίσουμε -ως Ευρώπη και ως ευρωπαϊκοί θεσμοί- ότι θα πρέπει να διδαχθούμε από τα λάθη μας. Θεωρώ πως αυτό που συνέβη το 2015 ήταν λάθος. Το αναγνωρίζουμε ανοιχτά».

Και συνέχισε: «Αντιμετωπίζουμε την αναγκαιότητα να στηρίξουμε τους πρόσφυγες κοντά στην πηγή του προβλήματος, δηλαδή κοντά στο Αφγανιστάν. Και στέλνουμε ένα σαφές μήνυμα στα δίκτυα παράτυπης μετανάστευσης και σε εκείνους που εκμεταλλεύονται τον ανθρώπινο πόνο και την απόγνωση, πως δεν μπορούν να επαναλάβουν αυτό που έκαναν συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Επιτρέψτε μου λοιπόν, David, να διαφωνήσω με αυτή την παράμετρο της ομιλίας σας».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This