Οικονόμου για ανεμβολίαστους: «Τα παιδιά έχουν πληρώσει πολύ βαρύ τίμημα»

«Υπάρχει μερίδα του κόσμου που αρνείται τον ορθολογισμό και όχι απλά τον εμβολιασμό»

Must Read

Με σκεπτικισμό απέναντι στους ανεμβολίαστους και κατανόηση απέναντι στα παιδιά στάθηκε ο υφυπουργός στον πρωθυπουργό και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.   

Ειδικότερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, επιβεβαίωσε ότι οι ανεμβολίαστοι έφηβοι (12-17 ετών) θα μπορούν να εισέρχονται σε καταστήματα εστίασης (εστιατόρια – καφέ) μόνο με rapid test 48 ωρών και δε θα αρκεί το πιστοποιητικό self test, το οποίο δηλώνουν στο σχολείο, για να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα. «Για να μπορούν να είναι με τους γονείς τους σε κλειστό χώρο, θα πρέπει να κάνουν rapid test 48ωρου. Είναι ευνόητο και λογικό», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Για το κόστος των 13 ευρώ «για έναν καφέ», πάντως, ο κ. Οικονόμου δήλωσε ότι έτσι προστατεύονται και τα ποδιά και τόνισε ότι, άλλωστε, υπάρχει πάντα το ενδεχόμενο εμβολιασμού.

Αρνούνται τον ορθολογισμό και όχι απλά τον εμβολιασμό

Σχετικά με το παράδοξο «εμβολιασμένοι μαθητές – ανεμβολίαστοι ηλικιωμένοι» που σχολίασε η Μάρα Ζαχαρέα, ο κ. Οικονόμου παραδέχθηκε ότι «τα παιδιά έχουν πληρώσει πολύ πολύ βαρύ τίμημα στην προσπάθεια της χώρας και της πολιτείας να θωρακιστεί απέναντι στην πανδημία». Σε ερώτηση, εξάλλου, για το «αν έξυσε τον πάτο του βαρελιού» στον εμβολιασμό η κυβέρνηση, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Το σίγουρο είναι ότι έχουμε κάνει ό,τι περνάει από το χέρι μας. Υπάρχει όμως μια μερίδα του κόσμου που αρνείται τον ορθολογισμό και όχι απλά τον εμβολιασμό».

Όσον αφορά, τέλος, το ποιοι θα κάνουν σύντομα την τρίτη δόση, ο Γιάννης Οικονόμου δήλωσε ότι θα ξεκινήσει με όσους βρίσκονται σε ανοσοκαταστολή και από εκεί και πέρα «η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, με πολύ μεγάλη σαφήνεια θα ανακοινώσει πώς θα προχωρήσουμε με όλους τους πολίτες». Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συμπλήρωσε ότι οι ηλικίας άνω των 60 ετών θα έχουν προτεραιότητα, «αλλά όχι μόνο αυτοί. Προτεραιότητα θα έχουν και οι υγειονομικοί, π.χ., αλλά και όποιοι άλλοι κριθεί απαραίτητο».

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις τελευταίες & σημαντικές ειδήσεις.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο YouTube για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Ακολουθήστε το newsbreak.gr στο κανάλι μας στο Viber για να είστε πάντα ενημερωμένοι.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο newsbreak.gr

Tο newsbreak.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το newsbreak.gr ουδεμία νομική ή άλλη ευθύνη φέρει.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ

εισάγετε το σχόλιό σας!
Πληκτρολογήστε το όνομα σας

Περισσότερα Βίντεο

Latest News

Διαβάζονται τώρα

More Articles Like This